Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Stjepan Mesić je komentirajući inicijative ustavnih stručnjaka za promjene hrvatskog Ustava rekao kako je on bio informiran samo o tome da se u preambulu kao nacionalne manjine vrate Bošnjaci i Slovenci te da se pojednostavi izbor mandatara za premijera.


'Sada sam dobio informaciju da se radi i o inicijativama o promjeni uloge predsjednika, te o tome da bi ga birao parlament što je za mene novost', rekao je Mesić novinarima u Tokiju gdje boravi u posjetu Japanu.

Vezani članci Slika nije dostupna Josipović se neće svađati s Crkvom i Slovencima Slika nije dostupna 'Pretjerana ležernost Mesiću se obila o glavu'

'Drugo što me malo iznenadilo jest to da se predsjednika pokušava staviti u funkciju fikusa i to iz jednostavnog razloga da bi onaj tko uspostavi izvršnu vlast mogao imati kompletnu kontrolu nad svim državnim mehanizmima', rekao je on.

Mesić je dodao kako se hrvatski građani ne daju prevariti jer su shvatili da je hrvatskoj državi potreban čimbenik stabilnosti i sigurnosti u funkciji predsjednika koji je u slučaju krize jedina čvrsta točka sustava.