Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić: Predsjednika se pokušava staviti u funkciju fikusa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Stjepan Mesić je komentirajući inicijative ustavnih stručnjaka za promjene hrvatskog Ustava rekao kako je on bio informiran samo o tome da se u preambulu kao nacionalne manjine vrate Bošnjaci i Slovenci te da se pojednostavi izbor mandatara za premijera.

'Sada sam dobio informaciju da se radi i o inicijativama o promjeni uloge predsjednika, te o tome da bi ga birao parlament što je za mene novost', rekao je Mesić novinarima u Tokiju gdje boravi u posjetu Japanu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcije na izjavu 'Selim iz Zagreba ako Mesić bude gradonačelnik' Slika nije dostupna Gradonačelnik Zagreba? 'Mesić bi jako dobro prošao na izborima'

'Drugo što me malo iznenadilo jest to da se predsjednika pokušava staviti u funkciju fikusa i to iz jednostavnog razloga da bi onaj tko uspostavi izvršnu vlast mogao imati kompletnu kontrolu nad svim državnim mehanizmima', rekao je on.

Mesić je dodao kako se hrvatski građani ne daju prevariti jer su shvatili da je hrvatskoj državi potreban čimbenik stabilnosti i sigurnosti u funkciji predsjednika koji je u slučaju krize jedina čvrsta točka sustava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene