Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić: 'Dijagnoza' nije početak ozbiljne borbe protiv korupcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Stjepan Mesić ocijenio je akciju policije i USKOK-a 'Dijagnoza 1 i 2' još ne gleda kao na početak ozbiljnije borbe protiv korupcije, budući da među uhićenima nema 'velikih riba'.

'Mislim da to još nije ozbiljan posao, jer da je ozbiljan posao onda bile bi velike ribe, a kao što vidite to je još sitnjava', izjavio je predsjednik Mesić, odgovorivši na novinarsko pitanje smatra li akciju početkom ozbiljnije borbe protiv korupcije.

Pročitajte i ovo Stevo Pendarovski i Gordana Siljanovska-Davkova Biraju predsjednika Izborni dan u Sjevernoj Makedoniji, jedan kandidat u prednosti Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara?

U zajedničkoj akciji policije i USKOK-a početkom tjedna uhićeno je 14 osoba, među kojima i šest liječnika, pod sumnjom da su većem broju pripadnika HV-a i HVO-a omogućili dobivanje ili povećanje mirovina, invalidnina i ostalih braniteljskih povlastica. Dvije odvojene skupine radile su na osječkom i splitskom području, a osobe kojima su omogućivali povlastice za usluge su im plaćale od 3500 do 8000 eura.

Na komentar novinara da su dužnosnici ispunili imovinske kartice, ali da je opet svatko prijavio što je htio, te da nema nikakvih sankcija, Mesić je potrebnim ocijenio uvesti kontrolne mehanizme kako bi se vidjelo tko raspolaže kojom imovinom.

'Nemamo kontrolne mehanizme kod prijavljivanja imovine, dakle trebala bi biti neka kontrola da se vidi tko raspolaže kojom imovinom', rekao je.

Upitan misli li da je u redu da premijer Ivo Sanader u imovinskoj kartici opet nije prijavio svoju zbirku satova, Mesić je odgovorio: 'Vjerojatno je kasnio, vidite da je bio u Češkoj'.

Novinare je zanimalo i predsjednikovo mišljenje o najavama da će se ići na izmjene hrvatskog Ustava.

'Što se tiče ustavnih promjena, znate da svaki prijedlog treba dobiti dvotrećinsku većinu. Prema tome, svaki prijedlog je legalan i legitiman, a hoće li proći u Saboru to je sad druga stvar', kazao je Mesić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene