Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet predsjednika

Mesić posjetio vojnike na Golanskoj visoravni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u četvrtak je obišao položaje na kojima su na Golanskoj visoravni raspoređeni hrvatski vojnici u sklopu mirovne misije UN-a (UNDOF).

Druga rotacija hrvatskih vojnika, satnija pod vodstvom pukovnika Vedrana Grublješića, dužnosti je preuzela početkom prosinca. Hrvatski vojnici drže pet položaja na Golanskoj visoravni, a svoju misiju obavljaju u okviru austrijske bojne.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Video: Hrvati na Golanu Slika nije dostupna Hrvatski vojnici odlaze u mirovnu misiju na Golansku visoravan

>> Mesić posjetio vojnike na Golanu i susreo se s sirijskim predsjednikom

Misija UNDOF-a ustanovljena je rezolucijom 350 Vijeća sigurnosti UN-a 1974. godine, kojom je uspostavljena crta razdvajanja između Izraela i Sirije nakon Jom kipurskog rata 1973. godine.

Mesić je obišao sve položaje hrvatske vojske, te jedan koji drže austrijski vojnici.

Naša misija, što se tiče sigurnosnih aspekata, nije previše zahtjevna, i uredno izvršavamo naše zadaće, kazao je za Hinu stožerni narednik Dalibor Dumbović.

Hrvatski vojnici zadovoljni su smještajem, hranom i suradnjom sa ostalim pripadnicima misije Položaj na kojem sam ja zapovjednik broji osam ljudi, na našem glavnom položaju ima gotovo pedeset pripadnika, a ostali su raspoređeni na položaje po osam ljudi, dodao je.

Hrvatski vojnici dobro su se uklopili u misiju UNDOF-a, te kažu da su zadovoljni smještajem, hranom i suradnjom s ostalim pripadnicima misije.

Sa smještajem smo jako zadovoljni, po dvije su osobe u jednoj prostoriji i imamo dosta privatnosti, rekao je stožerni narednik.

Hrvatska vojska trenutačno sudjeluje u 13 mirovnih misija UN-a, a na Golansku je visoravan prvi puta uputila postrojbu na razini satnije.

Predsjednik Mesić je obilaskom položaja Hrvatske vojske na Golanu završio višednevni posjet Siriji i Golanskoj visoravni.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene