Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić za oporezivanje velikog bogatstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izrazio je potporu predizbornoj najavi oporezivanja velikih bogatstava u Hrvatskoj.

Odgovarajući na pitanje novinara o svojoj nedavnoj podršci gospodarskim programima SDP-a i HNS-a, Mesić je precizirao kako je riječ o podršci 'dijelovima programa', pritom posebno izdvojivši podršku najavi 'oporezivanja velikog bogatstva'.

Pročitajte i ovo Moskva Stroge mjere Kompanije koje napuštaju Rusiju moraju za to platiti, zarada već premašila godišnji plan Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) nema brige Ministar financija potvrdio: Višak novca prikupljenog za Milu neće se oporezivati

'Ja sam apsolutno za to. Nitko ne govori o oporezivanju normalnih nasljedstava, stečenih u redovnom poslovanju, ali mi imamo bogatstva koja su izvan toga, gdje su u ljudi u ratno vrijeme osigurali sebi takva bogatstva koja će zadovoljiti i njihove praunuke', kazao je Mesić .

Za takva nasljedstva treba 'jedna druga stopa, kojim bi bila
zahvaćena i, da tako kažem, pravednost', dodao je.

Također je izrazio potporu za oporezivanje 'kapitalnih dobiti',
navodeći kao primjer prodaju Tifona i Lure, Luke Rajića, posebno 'enormnu zaradu' koju je imala Lura, zahvaljujući između ostalog i državnim poticajima za razvoj mljekarstva.

Predsjednik Mesić nije želio komentirati izlazak saborskih zastupnika Tončija Tadića i Miroslava Rožića iz Hrvatske stranke prava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene