Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić odlikovao albanskog predsjednika Alfreda Moisiua

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić sastao se danas u Zagrebu s albanskim predsjednikom Alfredom Moisiuom i tom prigodom mu uručio odlikovanje Velered kralja Tomislava s lentom i Velikom Danicom za izniman doprinos promicanju prijateljstva i razvoju suradnje RH i Albanije.

"Čini mi osobito zadovoljstvo što Vam mogu danas predati najviše hrvatsko odlikovanje, Velered kralja Tomislava s lentom i Velikom Danicom. Ono je izraz priznanja za sve što ste učinili na polju produbljivanja odnosa naših dviju zemalja", rekao je Mesić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 10 godina predsjedavanja 'Pretjerana ležernost Mesiću se obila o glavu' Slika nije dostupna Komentar Predsjednika RH Mesić: Kao i odlazak i najava povratka neprimjerena

Zahvaljujući na odlikovanju, Moisiu je rekao da je to posebna čast za njega, njegovu državu i građane. "Ovakva odlikovanja su važna za vrednovanje onog što je dosad postignuto, ali još više za poticanje većih napora ubuduće", rekao je albanski predsjednik koji je doputovao u subotu u Zagrebu kako bi sudjelovao na Energetskom summitu u nedjelju.

Ovo je vjerojatno posljednji posjet Moisiua Hrvatskoj tijekom njegova predsjedničkog mandata budući da on istječe u srpnju.

Dvojica predsjednika su se složila da i Hrvatska i Albanija iskreno teže pretvaranju jugoistočne Europe u područje mira, sigurnosti i stabilnosti. 

Također su ponovili da njihove zemlje imaju iste ciljeve i ambicije, a to je ulazak u Europsku uniju i NATO.

"Naravno, svaka će zemlja u tome napredovati u skladu s vlastitim postignućima, svaka će biti ocjenjivana individualno, ali ja nimalo ne sumnjam da ćemo se naći na našem zajedničkom cilju", istaknuo je Mesić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene