Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nije prljava kampanja'

Mesić o Milanovićevoj snimci: 'To je samo eksces'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši hrvatski predsjednik i sadašnji kandidat Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) na listi Narodne koalicije u I. izbornoj jedinici Stjepan Mesić u sklopu predizborne kampanje u petak je obišao tržnicu Dolac i središte Zagreba, te razgovarao s građanima našalivši se da je "HSU stranka naše budućnosti".

"Očekujem kako će izbori pokazati da su građani spremni reagirati kao 'kolektivni intelektualac', znati izabrati ljude koji znaju hrvatske mogućnosti i kako riješiti probleme. Mislim da se neće dogoditi da se za tri sata izabere premijer", istaknuo je ocjenivši kako je dosad kampanja bila oštra, no ne i prljava.

Pročitajte i ovo Stjepan Mesić, bivši predsjednik RH Knjiga bivšeg predsjednika Mesić u memoarima piše o Tuđmanu i Šušku na način koji se neće svidjeti svima: "To je obračun s devijacijama bivšeg režima" Slika nije dostupna Stjepan Mesić: HDZ nije postao moderna konzervativna stranka

Snimku razgovora Zorana Milanovića (SDP) i branitelja, koja je procurila u javnost, okarakterizirao je samo kao eksces, ali ne i prljavu kampanju. "Kampanja jest malo zaoštrena, no ako se sjećate kakvih je sve kampanja bilo, ovo je još sasvim dobro", kazao je.

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

"Prije svega smatram kako nije trebalo ići u javnost s tom snimkom. Taj razgovor nije trebalo snimati tajno, tko je to učinio nije želio dobro nikome", rekao je Mesić.

Smatra da Milanovićeve izjave pokazuju dozu neformalnosti. "Kako bih rekao za premijera, da se malo pravi važan, da može biti neformalan i upotrijebiti izraze koji se u javnoj komunikaciji ne koriste. Ipak, zašto je tako postupio ne znam", dodao je.

Za oštre reakcije iz Srbije Mesić je ocijenio kako je to normalna reakcija jer "da se netko tako izrazi o Hrvatskoj reakcije bi bile iste".

HSU očekuje treći saborski mandat preko preferencijalnih glasova za Mesića, koji je 11. na listi Narodne koalicije u I. izbornoj jedinici. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene