Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reagirao na optužbe

Mesić: Nisam ničiji skrbnik, najmanje Gadafijev

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik RH Stipe Mesić reagirao je na napise da je napravio pravu uzbunu u diplomatskim krugovima zbog svojih stavova u vezi vojne intervencije u Libiji.

'NIkoga ne štitim niti sam ičiji skrbnik, najmanje Gadafijev', rekao je Stipe Mesić na navode da su njegovi stavovi kojima osporava vojnu intervenciju u Libiji suprotni od službenih stavova RH.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ekskluzivno Tajni sastanak Jadranke Kosor i Stjepana Mesića Slika nije dostupna 'Redikul u nečijoj funkciji' Mesić Jorasu mora platiti 2000 eura jer ga je nazvao luđakom

Bivši predsjednik tvrdi da je cijelu priču o diplomatskom skandalu inicirao Andrija Hebrang. 'On je jedan dobar liječnik, možda i izvrstan, u puno se stvari razumije , osim što se ništa ne razumije u politiku', tvrdi Mesić i ističe da se situacija u Libiji trebala riješiti mirnim putem.

>> Mesić: I u Libiji bi za rat moglo biti i drugih motiva, a ne samo spašavanje civila

>> Zbog Libije bi Mesić mogao ostati bez ureda?

'Međunarodna zajednica ima toliko sredstava kojim se može riješiti situacija a da se ne poteže oružje. Svi smo prije trebali sjesti za stol i pričati te vidjeti što se da napraviti', dodaje. Ističe da je moguće da postoje neki skriveni motivi međunarodne zajednice, jer kako objasniti činjenicu da sada reagiraju zbog nemira u Libiji, a nisu reagirali kada se događala Ovčara ili Sarajevo, pita se Mesić.

Ministarstvo vanjskih poslova nije željelo komentirati stavove Stipe Mesića, a Andrija Hebrang imao je isključen mobilni telefon. Zbog svojih stavova, Stipe Mesić mogao bi ostati i bez financiranja svog ureda, piše danas Globus.

Vesna Pusić podupire službenu politiku dražave prema Libiji, ali ne vidi ništa loše ni u stavu bivšeg predsjednika. Ljuti je najava da bi se zbog svega Mesiću moglo obustaviti financiranje ureda. Na godinu to je oko 800 tisuća proračunskih sredstava. 'To je nečuveno, to je nečuvena stvar. To je kao da se netko ne slaže s nečim što odlučuje Sabor ili s nečim što neka druga institucija radi i onda se ta institucija ukida', objašnjava Pusić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene