Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imendan poznatih

Mesić: Mislili su da ću umrijeti, a još sam zdrav i živahan!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je i imendan svim Stjepanima, Štefanijama, Šteficama... Stjepan Mesić i Stjepan Hauser zasigurno su među najpopularnijim Stjepanima u Hrvatskoj.

Osim što uživaju u blagdanima, ova dvojica Stjepana slave i imendan. Danas je njihov dan.'Ja sam rođen 24. prosinca, a na Stipanje kršten. Bio sam jako slab, mislili su da ću umrijeti i u cičoj zimi su me odveli na krštenje. Kao što vidite ja sam i dalje živ, zdrav i živahan', ispričao je Stjepan Mesić

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''I mene su prozivali...'' Bivši predsjednik o ubojstvu obitelji Zec: ''Država je sa svojim institucijama umiješana u zataškavanje brutalnog zločina'' Slika nije dostupna POBOLJŠANJE ODNOSA Sastanak na Pantovčaku: Milanović primio Bakira Izetbegovića, na sastanku bio i Mesić

'Nitko ne skuži da mi je imendan. Svi slave Božić i Novu, a Štefanje je najjači praznik. Ni moji doma se ne sjete da mi je imendan', kaže Stjepan Hauser

A ako je suditi po našim sugovornicima - sretan je onaj koji se zove Stjepan.'To znaci okrunjen na grčkom pa se osjećam kao kralj', kroz smijeh je kazao Hauser.

'Ja Stjepan ne doživljam kao svoje jer me tako zove samo sestra koja živi u Francuskoj. Mene vam svi zovu Stipe', ispričao je bivši predsjednik.

Druženje sa strancima uvijek je zabavno. Stjepan se na zapadu teško izgovara.'Francuzima je malo teže pa ga izgovaraju Step i Stefan', pojasnio je Mesić. 

'Svi rade greške. Sipan, Stjepa... To je frustrirajuće', dodao je Hauser.

Stjepan je bio kršćanski mučenik. Ni Mesiću ni Hauseru nije bilo sve lako u životu. 'Pa, ja sam kao dijete išao 3 kilometra u školu. To je za djete puno. Bio je rat, smrti, ranjavanja i razaranja', prisjetio se Mesić.

'To je veliko odricanje, treba raditi od malih nogu. Nisam izlazio van nego sam vježbao svoje čelo doma', kaže Hauser. 

Ali zato ih sada prati sreća. Njihov je imendan ujedno i praznik pa mogu dostojanstveno, u društvu najmilijih, proslaviti svoj dan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene