Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kampanja protiv tjelesnog kažnjavanja

Mesić: Mene roditelji nisu fizički kažnjavali jer nisu imali vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor predstavila je danas predsjedniku Stjepanu Mesiću nacionalnu Kampanju protiv tjelesnog kažnjavanja djece, te mu simbolično uručila bedž i plakat kojim će se ta kampanja promovirati diljem Hrvatske.

Nacionalna kampanja u koju će se uključiti poznate osobe iz kulturnog, političkog i javnog života provodi se tijekom 2009. godine kroz organizirane aktivnosti usmjerene najširoj javnosti, djeci, roditeljima, odgojno-obrazovnim i javnim ustanovama, tijelima državne uprave, lokalne i područne samouprave, pravosudnim tijelima, organizacijama civilnog društva i stručnjacima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svjedočenje poduzetnika Obranović: S tastom Mesićem nikad nisam razgovarao o Glavašu Slika nije dostupna 'Nije bilo svojstveno ni '90-ih' Pupovac: Napada poput Josipovićevog nije bilo ni 90-ih, to nisu radili ni Tuđman ni Mesić

Predsjednik Mesić je rekao kako je počašćen što se uključio u u kampanju jer će jedna takva akcija spasiti velik broj djece, pa ona u životu neće nositi traume iz djetinstva. Njega, kako je rekao, nisu tjelesno kažnjavali jer nisu imali vremena, obzirom da je bio rat, a ni on sam svoju djecu nije fizički kažnjavao.

>> Mesić: Dogovorio sam sa Sanaderom sjednicu Vlade o gospodarskoj krizi 

Potpredsjednica Kosor je rekla kako je cilj kampanje senzibiliziranje cjelokupne hrvatske javnosti na probleme tjelesnog kažnjavanja djece. Velik dio kampanje, kako je rekla, oslanja se na obiteljske centre koji imaju savjetodavnu ulogu za roditelje koji zatraže pomoć, a bit će uključene i sve druge relevantne institucije. Djeca koja trpe nasilje od najmlađe dobi, jednog dana i sami postanu nasilnici, ustvrdila je Kosor.

Hrvatska je jedna od 18 zemalja članica Vijeća Europe koje su u potpunosti u svom zakonodavstvu regulirali pitanje kažnjavanja djece, no treba vidjeti kako to izgleda u stvarnom životu, rekla je Kosor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene