Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jačanje JI Europe

Mesić, Kučan i Bill Clinton u Budvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Budva je domaćin velike konferencije o jačanju jugoistočne Europe.

Uvodno predavanje održao je bivši američki predsjednik Bill Clinton. 'Nedavno mi je prišla jedna osoba i rekla ja sam iz Bosne, hvala što zaustavili ubijanje u mojoj zemlji. Srce mi je bilo ispunjeno radošću', rekao je Clinton.

Pročitajte i ovo Donald Trump - 4 Anti NATO retorika Donald Trump je napravio uslugu Europi Donald Trump Učinio uslugu? Što Trumpova šokantna izjava znači za Europu: "Sjetite se kako su se nosili s raspadom Jugoslavije 1990-ih"

>> 'Zamislite koliko bi bilo kritika da ja naplatim svoje predavanje'

Na raspravi o budućnosti regije govorila su i trojica bivših lidera, Milan Kučan, Milo Đukanović i bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

'Nismo problem, mi smo dio rješenja, a dio rješenja zato što smo usmjereni prema najelitnijoj grupaciji, klubu, gospodarsko - političkom klubu, a to je Europska unija', rekao je Mesić. 'Treba se okrenuti Europi, ali i Europa nama. Ako želimo biti udruženi, onda moramo biti udruženi na istim standardima', rekao je Mesić.

'I mali i veliki imaju pravo na svoj identitet, na svoju ravnopravnost i moraju poštovati interese zajednice', rekao je bivši crnogorski premijer Milo Đukanović. Slovenija je, kaže bivši predsjednik, ulaskom u EU, puno profitirala.

'Izgubili smo svoj novac, to je emocionalna stvar. Mi smo svoj nacionalni novac imali jako malo', rekao je Milan Kučan. Pitanja o presudi generalima, bivpi predsjednik nije mogao izbjeći. 'Presude u haagu nekim časnicima Hrvatske vojskie i ulazak u Europsku uniju nemaju nikakve veze jedno s drugim', rekao je Mesić.

Hrvatska svoj put u Europu završava, a na njemu uskoro žele biti, istaknuto je, i ostale zemlje regije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene