Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Mesić boravi na Regionalnom ekonomskom forumu u Dubrovniku, na kojem se susreo s kolegom Željkom Komšićem. Između ostalog, razgovarali su i o gradnji za BiH spornog Pelješkog mosta.


'Bez obzira na pravo Hrvatske da za svoj novac gradi i spaja dijelove svog teritorija, mi nećemo dopustiti da to ugrožava interese BiH', izjavio je ' predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić. 

Vezani članci Hoće li Zoran Mamić kaznu služiti u BiH? - 2 Što će sud odlučiti o Mamićevoj molbi? Ako je odbije, slijedi raspisivanje tjeralice i europski uhidbeni nalog Mislav Bago Komentar Mislava Bage: "Nakon izricanja bilo koje pravomoćne presude domoljubi uglavnom svoj put u slobodu nalaze u BiH, gdje otkrivaju drugu domovinu"

I Mesić i Komšić uvjereni su da se priča o gradnji mosta zloupotrebljava u predizborne svrhe. 

Trenutačni bosanskohercegovački predsjednik odlučan je u namjeri da Hrvatskoj ne dopusti gradnju mosta bez suglasnosti njegove države.

"Neće vam biti dopušteno da to radite preko i mimo interesa BiH", izjavio je Komšić na konferenciji za novinare na kraju prvog dana Regionalnog ekonomskog foruma.

"Zna li tko uopće koliko košta taj most? Ako građani Hrvatske misle da imaju dovoljno novca za gradnju tog mosta to je vaš problem", dodao je Komšić.

On ipak smatra da će o tome razgovarati s novom hrvatskom vladom i da izlaz ne treba tražiti u sporovima, nego u sporazumima.

Odgovarajući na isto pitanje, hrvatski predsjednik Stjepan Mesić rekao je kako će ta tema doći na red buduće vlade i nada se da će rješenje biti sporazumno.