Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet Kosovu

Mesić doputovao u Prištinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić doputovao je jutros u jednodenvni službeni posjet Republici Kosovo tijekom kojeg će se sastati s kosovskim predsjednikom Fatmirom Sejdiuom, obratiti se zastupnicima kosovske skupštine i primiti priznanje kao počasni građanin Prištine.

Hrvatskom je predsjedniku u glavnom gradu najmlađe europske države priređen doček na najvišoj razini. Prištinske su ulice okićene kosovskim i hrvatskim zastavama i natpisima 'Dobro nam došao, predsjedniče Mesiću'. Odmah po dolasku u Prištinu i intoniranj himni dviju zemalja, u zgradi Skupštine Kosova počeli su razgovori kosovskog i hrvatskog predsjednika, nakon kojih su predviđene izjave za novinare. Skupština grada Prištine proglasit će potom Mesića počasnim građaninom, a gradonačelnik Prištine Isa Mustafa će hrvatskom predsjedniku uručiti simbol grada 'Boginja na prijestolju'.

Pročitajte i ovo Albin Kurti, kosovski premijer Veliki korak Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe naljutila Beograd: "Ovo je dan srama" Slika nije dostupna 'Egzibicijski potez' Mesića Dačić: Mesić se miješa u unutarnje stvari Srbije

Skupština Republike Kosovo priopćila je kako će danas održati svečanu sjednicu 'u znak poštovanja za prijatelja Kosova, hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, u sklopu njegovog službenog posjeta Kosovu'. Hrvatski će se predsjednik na sjednici obratiti zastupnicima prigodnim govorom. Mesić će se tijekom dana susresti s drugim kosovskim dužnosnicima, posjetiti kontigent hrvatskih vojnika u sklopu KFOR-a u kompleksu Bondsteel kod Uroševca, sastati se s predstavniciam hrvatske zajednice u Janjevu i sudjelovati u razgovorima hrvatskih i kosovskih poduzetnika.

Kosovski mediji pridaju golemu medijsku pozornost Mesićevom posjetu. Elektronički mediji najavu posjeta objavljuju kao prvu vijest, dok prištinski dnevnici navode kako u posjet stiže prijatelj Kosova koji je u svim razdobljima imao pravilno stajalište prema Kosovu. Radio televizija Kosova i dvije druge nacionalne televizije na Kosovu uglavnom će izravno prenositi glavne Mesićeve aktivnosti tijekom posjeta. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene