Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić: Cjelovita BiH mora biti sačuvana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je u Sarajevu kako Bosna i Hercegovina mora biti sačuvana kao cjelovita država jer je to interes svih koji u njoj žive, ali i cijele regije.

'Uvijek sam se zauzimao za cjelovitu Bosnu i Hercegovinu. Ona je potrebna zbog onih koji žive u BiH, zbog Hrvata, Srba, Bošnjaka i nacionalnih manjina... No mora biti cjelovita i zbog naše regije, Europe i svijeta i nadam se da će tako i biti', izjavio je Mesić nakon odvojenih susreta s visokim predstavnikom za BiH Miroslavom Lajčakom i članovima Hrvatskoga narodnog vijeća  u Hrvatskom veleposlanstvu u Sarajevu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon pritiska na Svjetsku poštansku uniju Kraj BiH? RS dobila svoj poštanski kod Slika nije dostupna Interes su dobrosusjedski odnosi Suradnja na ulasku regije u EU

Mesić je doputovao u Sarajevo da bi primio priznanje Međunarodne lige humanista.

Za razgovora u Veleposlanstvu kazao je kako je u načelu obaviješten o pripremama za potpisivanje deklaracije hrvatskih stranaka najavljeno za sutra u Kreševu. Komentirajući nagađanja o zauzimanju za uspostavu trećeg entiteta u BiH, hrvatski je predsjednik kazao da to 'vjerojatno ne bi učvrstilo BiH'.

Predsjednik HNV-a fra Luka Markešić kazao je  da su hrvatskom predsjedniku prenesena stajališta te nevladine udruge prema kojima najavljena deklaracija ne zadovoljava potrebe i interese hrvatskog naroda u BiH. 

'Deklaracija ne govori jasno o unutarnjem ustroju BiH,
odnosno naginje trećem entitetu', kazao je Markešić.

Visoki predstavnik Lajčak bio je suzdržan u komentiranju razgovora s Mesićem.

'Predsjednik Mesić vrlo je pametan čovjek i odgovoran političar. Nisam trebao bilo što tražiti od njega jer on vrlo dobro razumije situaciju', kazao je Lajčak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene