Njemačka kancelarka Angela Merkel odgovorila je na pitanje je li slučaj Josipa Perkovića razlog njezina otkazivanja dolaska u Zagreb na proslavu ulaska Hrvatske u EU.


Njemačka kancelarka Angela Merkel koja je otkazala dolazak na proslavu ulaska Hrvatske u Europsku uniju, na konferenciji za novinare u Bruxellesu, rekla je kako je dolazak otkazala jer ima gust raspored.

Vezani članci Pero Pirker (lijevo), gradonačelnik Zagreba 1963.-1967. Bivši zastupnik o zagrebačkom gradonačelniku za kojeg mnogi nisu čuli, njegov mandat usporedio s Bandićevom vladavinom Joško Klisović Klisović odgovorio Plenkoviću na prozivke o poznanstvu s Bandićem: "Žao mi je što tako brzo ne reagira na ključne probleme"

>> Milanović: Iskreno sumnjam da Merkel uopće zna za slučaj Perković

'Imam vrlo gust raspored. Proslava u Hrvatskoj bit će u nedjelju kasno navečer, a kad pogledate moj raspored za ponedjeljak vidjet ćete da mi je nemoguće doći. Rekla sam danas premijeru Milanoviću da bih vrlo rado nakon izbora, budem li i dalje kancelarka, voljela posjetiti Hrvatsku. Vjerujte mi, iskreno se zaista veselim što Hrvatska postaje nova članica Europske unije', rekla je Merkel.

Podsjetimo, nagađalo se kako je njemačka kancelarka svoj dolazak otkazala zbog slučaja Josipa Perkovića, nekadašnjeg čelnika jugoslavenskih tajnih službi kojeg Njemačka i službeno traži zbog sumnje u ubojstvo hrvatskog emigranta, Stjepana Đurekovića, i zbog Zakona koji je Vlada nedavno donijela, a kojim se regulira primjena europskog uhidbenog naloga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook