Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mesić o Sanaderovoj izjavi

'Sanader mi je djelovao zbunjeno, možda se liječi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Stjepan Mesić osvrnuo se na jučerašnju Sanaderovu izjavu.

'Bilo bi dobro da se Sanader odmori, a možda se i liječi. Meni je u svakom slučaju djelovao zbunjeno', komentirao je predsjednik Stjepan Mesić jučerašnju izjavu bivšeg premijera da je lažov.'Ne znam iz čega on to izvlači. Do toga je vjerojatno došao u razgovoru sa svojim potpredsjednikom Vlade, a to je Polančec. On je malo u gužvi i sada žele prebacivati loptu na drugi prostor. Ne znam na koju okolnost bi nekome trebao davati izjave', rekao je Mesić na upit novinara da komentira jučerašnju Sanaderovu izjavu u kojoj ga je nazvao lažovom. Mesićevu izjavu možete pogledati u priloženom videu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković komentirao i datum izbora Plenković: "Ostao sam zapanjen što se Kovesi usudila komentirati moju izjavu o EPPO-u" Slika nije dostupna Sanader: 'Mesić i ja slažemo se u svemu, osim u onom u čemu se ne slažemo'

>> Sanader: Mesić samo priča viceve i laži; Mesić: Pozdravite Sanadera

‘Na koju okolnost bi ja trebao nekome davati neku izjavu’, upitao je Mesić podsjetivši kako je Sanadera tri puta tražio da razgovara s upravom Ine, ukoliko se ona prodaje ili ustupa. ‘Ako uprava Ine o tome ne zna ništa, a netko drugi pregovara bilo bi dobro da se ovi makar očituju’, kazao je. Istaknuo je kako mu je tek četvrti put Sanader rekao da je Polančec sve dogovorio. ‘Što je dogovorio’, upitao je Mesić. Naglasio je da su ti ugovori toliko specijalizirani i s velikim brojem podataka, koje je mogao samo raditi tim koji se bavi ‘takvom specijalnom trgovinom u kojoj se trguje dionicama ili upravljačkim pravima’. Mesić je kazao da se sada dobio ugovor, ali se ne zna tko je sve u tome sudjelovao. ‘Tko je u ime Hrvatske sudjelovao u predaji upravljačkih prava i što je Hrvatska time dobila’, istaknuo je.

Na upit zašto ga je Sanader nazvao lažovom Mesić je kazao da ‘to samo mogu neozbiljni ljudi’. ‘Morao bi reći u čemu je laž? Ako kaže da nismo tri puta razgovarali, onda on laže’, rekao je. Smatra da je Sanader nervozan te kako bi bilo dobro da se odmori. ‘A možda se i liječi, ja ne znam što je s njim. U svakom slučaju meni je jako zbunjeno djelovao’, kazao je Mesić. Upitan zašto se premijerka Jadranka Kosor ne miješa u to Mesić je upitao ‘zašto bi se miješala u besmislice’. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene