Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nazif Memedi, prvi Rom u Saboru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na ponovljenim izborima za šesti saziv Hrvatskog sabora na pet biračkih mjesta, prema privremenim i neslužbenim rezultatima, nije došlo do promjene u odnosu na privremene i neslužbene rezultate utvrđene 28. studenog.

Priopćilo je to Državno izborno povjerenstvo. Kandidati koji su tada osvojili najviše glasova i sada su osvojili najviše glasova, samo se promijenio broj osvojenih glasova.

Pročitajte i ovo Održavanje parlamentarnih izbora na biračkom mjestu u Osijeku - 3 Velik odaziv DIP objavio gdje je najveća izlaznost, na dva biračka mjesta stigla i policija Ilustracija Dan odluke Hrvatska u srijedu bira novi saziv Hrvatskog sabora

Izbori su ponovljeni u Gradu Zadru na biračkim mjestima broj 39 i 60 za liste IX izborne jedinice, u Općini Draž na biračkom mjestu broj 2 za izbor zastupnika u Hrvatski sabor kandidata mađarske nacionalne manjine, u Općini Negoslavci na biračkom mjestu broj 1 za izbor zastupnika u Hrvatski sabor kandidata srpske nacionalne manjine, u općini Mursko Središće na biračkom mjestu 3 za izbor zastupnika u
Sabor kandidata austrijske, bugarske, njemačke, poljske, romske, rumunjske, rusinske, ruske, turske, ukrajinske, vlaške i židovske nacionalne manjine.

>> Memedi pobijedio na ponovljenim izborima u Murskom Središću

Prema informacijama s biračkih mjesta nema dojava da je bilo ometanja izbora, već su protekli u demokratskom ozračju.

Ponovljeni izbori su potvrdili mandat Nazifa Memedija, kandidata austrijske, bugarske, njemačke, poljske, romske, rumunjske, rusinske, ruske, turske, ukrajinske, vlaške i židovske nacionalne manjine, koji je potpisao sporazum o koaliranju s HDZ-om. 

Potvrđen je i mandat Deneša Šoje, predstavnika mađarske nacionalne manjine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene