Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sastavljanje vlade

Medved se izborio za izdvojeno Ministarstvo branitelja? Spominje se zanimljivo ime za novog ministra obrane

Tomo Medved
Tomo Medved Foto: DNEVNIK.hr
Tijekom vikenda navodno se odustalo od spajanja ministarstava obrane i branitelja.

Najavljeni proces smanjenja broja ministarstava spajanjem postojećih u veće resore, očekivano, naišao je uz zagovornike i na određene otpore u administraciji premijera Andreja Plenkovića, kao i u vodstvu HDZ-a.

Pročitajte i ovo Ivan Penava i Andrej Plenković Iz minute u minutu Počinju pregovori HDZ-a i Domovinskog pokreta: Ovo su ljudi koji će voditi razgovore, DP ima četiri ključna uvjeta Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

Veliki protivnik ideje spajanja resora obrane i branitelja aktualni ministar branitelja i odnedavno zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved uspio je “obraniti” samostalnost svojeg ministarstva, piše Jutarnji list.

"To još nije sto posto riješeno, ali tijekom vikenda, čini mi se, prevagnuli su Medvedovi argumenti i, prema svemu sudeći, Ministarstvo branitelja postojat će i u idućoj Vladi kao zaseban resor, a Medved će ostati ministar branitelja. A uz to možda i jedan od potpredsjednika Vlade", rekao je izvor iz Plenkovićeve Vlade.

Iako je do sada bio izostavljan iz medijskih spekulacija o sastavu buduće Vlade, tri izvora iz HDZ-a i Banskih dvora tvrde da će Mario Banožić vjerojatno biti član i Plenkovićeve nove Vlade, i to kao ministar graditeljstva i prostornog uređenja, a njegovo se Ministarstvo državne imovine sigurno gasi.

Premijer je navodno sklon u novoj Vladi zadržati i Darka Horvata, čije se Ministarstvo gospodarstva spaja s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, kojem će na čelu biti Tomislav Ćorić. Neki kažu da je moguće da Horvat postane novi ministar obrane, dok drugi sugovornici Jutarnjeg kažu da to nije realno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene