Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izbori u HDZ-u

EKSKLUZIVNO Ovo je poruka koja je uzbunila HDZ-ovce, oglasio se i Plenković: "Druga ekipa je shvatila da gube"

SMS poruka kojom se HDZ-ovci pozivaju za koga da glasaju
SMS poruka kojom se HDZ-ovci pozivaju za koga da glasaju DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 SMS poruka kojom se HDZ-ovci pozivaju za koga da glasaju Galerija 1/1 >>
Uoči izbora u HDZ-u među članstvom je počela kružiti SMS poruka s uputama za koga treba glasati. Na popisu su zastupljeni članovi i Plenkovićeve, ali i Kovačeve ekipe.

Među članovima HDZ-a cirkulira SMS poruka kojom se pozivaju kako da glasaju na unutarstranačkim izborima. Na tom popisu pomiješani su kandidati iz grupacije Andreja Plenkovića i one koju predvodi Miro Kovač.

Pročitajte i ovo Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..." Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

U poruci se tako poziva članove da na izborima glasaju za Andreja Plenkovića, Ivana Penavu, Davora Butkovića, Milijana Brkića, Branka Bačića i TomislavaTolušića.

SMS poruka kojom se HDZ-ovci pozivaju za koga da glasaju SMS poruka kojom se HDZ-ovci pozivaju za koga da glasaju Foto: DNEVNIK.hr

Poruku je komentirao i sam Plenković danas nakon sastanka s predstavnicima Sabora.

"Javljaju se danas članovi da su počeli cirkulirati SMS poruke gdje se miješaju kandidati naših i oponenata. Druga ekipa je shvatila da gube pa nastoje zbuniti dio birača HDZ-a pa miješaju kandidate s onima koji pobjeđuju. To neće proći", rekao je Plenković odgovarajući na pitanje novinara, dodajući da je to "operacija fake newsa koji imamo i s koronavirusom".

Gordan Jandroković također tvrdi da ih zovu članovi s terena jer misle da je riječ o službenoj poruci.

"Nema nikakve službene poruke, ovo je došlo i s anonimnog broja. Ovo je fake news, pozivam članove da glasaju po savjesti", rekao je Jandroković. 

Na poruku je reagiralo i HDZ-ovo Središnje izborno povjerenstvo, koje kaže da se radi o "manipulaciji kojoj je cilj prevariti naše članstvo". 

"Pozivamo članove HDZ-a da ne nasjedaju na ovakve i slične anonimne poruke u kojima se lažno poziva na zajedništvo u podršci određenim kandidatima implicirajući da poruka predstavlja službeni stav stranke ili nekog stranačkog tijela"; kaže se u priopćenju HDZ-ovog SIP-a. 

Izbori u HDZ-u održat će se u nedjelju, 15. ožujka, a bira se predsjednik, zamjenik predsjednika i četiri potpredsjednika stranke. 

U kojem će smjeru ići HDZ? Kovač i Plenković više ne biraju riječi I Ispod radara

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene