Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Dana izabran

Međimurski župan Matija Posavec novi predsjednik Središnjeg odbora HNS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za novog predsjednika Središnjeg odbora Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata u subotu je izabran Matija Posavec, župan Međimurske županije i predsjednik međimurskog HNS-a, na konstituirajućoj sjednici pod motom "Imamo temelje u vlastitim snagama i razum za uspjeh".

Predsjednik HNS-a i saborski zastupnik Ivan Vrdoljak čestitao je novom predsjedniku Središnjeg odbora te dodao kako u HNS-u vlada dobra atmosfera. "Svjesni smo naših, ne malih, obaveza prema državi, naših nedostataka, ali i potencijala i mislim da sam mogao samo poželjeti čast da vodim stranku koja je na toj razini organiziranosti i komunikacije", rekao je Vrdoljak.
Središnji odbor na sjednici je izabrao Srećka Ferenčaka za glavnog tajnika HNS-a u još jednom mandatu, a Boris Blažeković ponovno je izabran za voditelja Političke akademije HNS-a.

Pročitajte i ovo Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata" Slika nije dostupna Liste predaju u ponedjeljak Vrdoljak: "HNS će na izborima okupiti Slavonski pokret. Ne pripadamo ni SDP-u niti HDZ-u, već zdravom razumu"

Posavec je rekao da je povjerenje zajednički nazivnik za odgovornost koja je današnjim izborom ukazana novom vodstvu Središnjeg odbora, kao najvišeg tijela HNS-a.. "Svaki član Središnjeg odbora HNS-a ima političku težinu. U izazovnom smo i dinamičnom razdoblju koje našoj stranci mora poslužiti kao vrijeme u kojem postajemo jači i bolji. Letvicu uvijek moramo postavljati više“, poručio je Matija Posavec.

Podsjetivši da su za godinu dana lokalni izbori, naglasio je da HNS ima dobru infrastrukturu, ali i dovoljno znanja i energije da pokaže što zna i kako radi. Pozvao je i na zajedništvo u političkom životu i nametanje tema koje su važne za svakog građanina. Dosadašnjem predsjedniku Središnjeg odbora, zamjeniku predsjednika HNS-a i županu Varaždinske županije, Predragu Štromaru, zahvalio je na doprinosu i rezultatima ostvarenim tijekom četverogodišnjeg mandata. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene