Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sindikat Istre i Kvarnera na pulskoj gradskoj tržnici organizira javni prosvjed 'za slobodno novinarstvo u Republici Hrvatskoj i potporu novinarima 'Glasa Istre' u štrajku', najavio je predsjednik toga sindikata Bruno Bulić na današnjoj konferenciji za novinare u Puli.


Rekao je kako će mu se pridružiti i Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisni sindikat carine te Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske, a pozvao je i građane, nevladine udruge i umirovljenike.

Vezani članci Irena Hrstić - 3 Ravnateljica OB Pula: ''Dolazi nam sve više mlađih pacijenata, čak 10-15 godina mlađi nego u prošlom valu" Ursula von der Leyen EPP poziva EU da osigura financijsku pomoć umjetnicima i novinarima

>> 'Medijski prostor je zatrovan političarima i financijskim moćnicima'

Bulić je istaknuo kako će na prosvjedu, koji se organizira za subotu, govoriti novinari iz svih krajeva Hrvatske koji to žele, kako bi javno 'izrazili svoje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo stanjem u novinarstvu', dodajući kako će među onima koji će govoriti biti Hrvoje Appelt.

Stres za novinare

Po riječima predsjednika Sindikata Istre i Kvarnera Brune Bulića, hrvatski medijski prostor u rukama je 'političke oligarhije te tajkuna koji su pretvorbom i privatizacijom pokrali hrvatski narod'.

'Nažalost, mediji su u njihovim rukama i upravo ta političko-tajkunska oligarhija putem PR agencija te kvazinezavisnih analitičara vlada informacijama, i to novcem poreznih obveznika', ustvrdio je. Takvo stanje i takav način informiranja, drži Bulić, 'najveći je stres za zanimanje novinara u Hrvatskoj'. 'Bez slobodnih medija, demokracije u društvu nema niti je može biti', zaključio je Bruno Bulić. (Hina)