Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziv na prosvjed

'Mediji su u rukama političke oligarhije i tajkuna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat Istre i Kvarnera na pulskoj gradskoj tržnici organizira javni prosvjed 'za slobodno novinarstvo u Republici Hrvatskoj i potporu novinarima 'Glasa Istre' u štrajku', najavio je predsjednik toga sindikata Bruno Bulić na današnjoj konferenciji za novinare u Puli.

Rekao je kako će mu se pridružiti i Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisni sindikat carine te Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske, a pozvao je i građane, nevladine udruge i umirovljenike.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Borba protiv lex AP Sve više organizacija protiv Plenkovićeva plana: "Ovim zakonom žele ušutkati novinare" Napadi na medije - 1 Problematične izmjene Sloboda medija i novinara u Hrvatskoj je u opasnosti? ''Vlada inzistira na zakonu opasnih namjera''

>> 'Medijski prostor je zatrovan političarima i financijskim moćnicima'

Bulić je istaknuo kako će na prosvjedu, koji se organizira za subotu, govoriti novinari iz svih krajeva Hrvatske koji to žele, kako bi javno 'izrazili svoje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo stanjem u novinarstvu', dodajući kako će među onima koji će govoriti biti Hrvoje Appelt.

Stres za novinare

Po riječima predsjednika Sindikata Istre i Kvarnera Brune Bulića, hrvatski medijski prostor u rukama je 'političke oligarhije te tajkuna koji su pretvorbom i privatizacijom pokrali hrvatski narod'.

'Nažalost, mediji su u njihovim rukama i upravo ta političko-tajkunska oligarhija putem PR agencija te kvazinezavisnih analitičara vlada informacijama, i to novcem poreznih obveznika', ustvrdio je. Takvo stanje i takav način informiranja, drži Bulić, 'najveći je stres za zanimanje novinara u Hrvatskoj'. 'Bez slobodnih medija, demokracije u društvu nema niti je može biti', zaključio je Bruno Bulić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene