Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priznali pogrešku

Medicinska sestra zabunom bebi dala duplu dozu cjepiva protiv TBC-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Nova TV objavila priču o dva dana staroj bebi koja je u virovitičkoj bolnici primila krivu dozu cjepiva, ministar Milinović u bolnicu je poslao inspekciju. Ravnateljica je odmah priznala pogrešku.

Tvrdi, medicinska sestra zabunom je umjesto cjepiva protiv hepatitisa B, koji je novim pravilnikom obvezan za svu novorođenčad, bebi dala duplu dozu cjepiva protiv TBC-a. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Izvještaj policije Otkriven uzrok ozljeda bebe iz pulske bolnice: Roditelji curicu doveli s teškim ozljedama glave Ilustracija ipak su rijetke Otkrivene dvije nove nuspojave cjepiva protiv korone: Pregledali kartone čak 99 milijuna ljudi, ovo su rezultati

'Nenamjerno i zabunom sestra je umjesto cjepiva protiv B hepatitisa djetetu dala veću dozu cjepiva protiv tuberkuloze', rekla je ravnateljica virovitičke bolnice Ana Bajer Feketić.

>> VIDEO: Sestra djevojčici dala duplu krivu dozu cjepiva?

Dijete je odmah stavljeno na promatranje. Konzultirane su i ostale klinike, nakon čega je beba zajedno s majkom premještena u Osijek. Očajna obitelj malene Ive Jager unatoč isprici ne odustaje od tužbe protiv bolnice.

'Nakon tužbe sva sredstva za odštetu bit će uplaćena u zakladu Ane Rukavine', rekao je djed djevojčice Antun Jager.

Iva se zasad dobro oporavlja. Osječki liječnici postupat će po uputama danskog proizvođača cjepiva, a prava reakcija znat će se za desetak dana. Protiv medicinske sestre pokrenut je i disciplinski postupak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene