Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Matulović-Dropulić odbacila Mesićeve tvrdnje o sukobu interesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović-Dropulić odbacila je današnje tvrdnje predsjednika Stjepana Mesića koji ju je prozvao zbog sukoba interesa, govoreći o IGH kao o tvrtki koja dobiva poslove od države, te je istaknula da je otvaranje tog pitanja na taj način dio predizborne kampanje.

U priopćenju se ističe kako je navodni sukob interesa ministrice u IGH bio tema još prije nekoliko mjeseci te da su mjerodavna tijela rekla kako nije u sukobu interesa.

Pročitajte i ovo Marin Miletić Nesuglasice presudile Nakon raskola u Mostu internetom se širi Miletićeva objava stara nekoliko mjeseci Božo Petrov Briselske fotelje Petrov nakon odlaska Raspudića: "Iskreno mi je žao. Htio sam da svi budemo na listi"

- Ministarstvo, pa tako ni ona (ministrica Marina Matulović-Dropulić) ne može reći dobiva li IGH najviše poslova od države jer svako ministarstvo samostalno ugovara poslove predviđene državnim proračunom koje dobivaju razni izvođači na javnom natječaju. Isto se odnosi i na trgovačka društva u većinskom vlasništvu države, navodi se u priopćenju.

IGH ima oko 1400 zaposlenih, od kojih 70 posto djelatnika visoke stručne spreme, magistara i doktora znanosti, pa je normalno da na javnim natječajima može dobiti najsloženije poslove i u Hrvatskoj i u inozemstvu, stoji u priopćenju ministrice Matulović-Dropulić.

Također se navodi kako je "točno da ona (ministrica Marina
Matulović-Dropulić), kao i svi ostali sadašnji i bivši zaposlenici, ima dionice tog instituta, što je do sada uvijek i navodila u svojim imovinskim karticama. Ministrica ističe da je "ponosna što je i svojim radom u IGH pridonijela razvoju ustanove koja je poznata i ugledna i izvan naših granica".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene