Matko Glunčić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Matko Glunčić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Bivši ministar obrazovanja Radovan Fuchs imenovan je za posebnog savjetnika premijera za provedbu kurikularne reforme. Iz krugova bliskih Matku Glunčiću doznaje se kako će vjerojatno podnijeti ostavku na mjesto državnog tajnika u Ministarstvu obrazovanja.


Radovan Fuchs bio je ministar obrazovanja u Vladi Jadranke Kosor, a na mjesto posebnog savjetnika premijera za provedbu kurikularne reforme izabran je izravno, dok će natječaj koji je bio proveden, a na kojem je najviše bodova dobio Matko Glunčić, biti poništen.

Vezani članci Slika nije dostupna JOKIĆEVI STRUČNJACI MINISTRU OBRAZOVANJA "Izvješće je zasnovano na neistinama, lažima i iskrivljenim činjenicama" Slika nije dostupna Ministar Barišić: "Glunčić se ispričao zbog svoje isprike i taj je slučaj završen"

"Bilo mi je ponuđeno mjesto člana Ekspertne radne skupine, ali nakon svega odlučio sam da ponudu neću prihvatiti", rekao je Matko Glunčić. O eventualnoj tužbi zbog poništenja natječaja za voditelja ERS-a, kaže, ne razmišlja. Iz krugova bliskih Glunčiću doznaje se da razmišlja o ostavci na mjesto državnog tajnika u Ministarstvu obrazovanja i da će vjerojatno povući taj potez.