Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sindikati će u srijedu u 13 sati predsjedniku Hrvatskog sabora Luki Bebiću predati prikupljenih 813.016 potpisa građana na zahtjev za raspisivanjem referenduma protiv Vladina prijedloga izmjena Zakona o radu (ZOR), najavio je predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević.


Po Matijaševićevim riječima, sindikati su fotokopirali sve potpise i provjerili njihovu čitkost, a papiri s potpisima ukupno su teški oko 190 kilograma. Mi nismo provjeravali JMBG (jedinstveni matični broj građana), to neka rade službe u Saboru, kazao je Matijašević.

Vezani članci Katarina Peović. Marin Piletić Peović podsjetila ministra: ''Zavjetovali ste se Svetom Josipu, zaštitniku radnika, a ovaj zakon ne štiti radnike'' Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije Hoće li uskoro doći do dogovora o povećanju plaća u državnim i javnim službama? Sindikalist Jagić: "Sadašnja ponuda Vlade je..."

Po tvrdnji predsjednika HUS-a, sindikatima je od početka akcije prikupljanja potpisa 'u fokusu jedino bio ZOR'. 'Nikakva politizacija, nikakve jeftine političke utakmice nas ne interesiraju i nikome nećemo dati da uskoči u našu akciju', ustvrdio je Matijašević.

>> Sindikalisti žele Bebiću predati 813.016 potpisa

>> 'Neka Vlada 813.016 potpisa prihvati kao održani referendum'

>> Prikupljen dovoljan broj potpisa za referendum!

Pet sindikalnih središnjica organiziralo je prikupljanje potpisa od 9. do 23. lipnja, a sindikalni čelnici najavili su da će potpise predati u završnici ljetnog zasjedanja Sabora, kako referendum ne bi mogao biti raspisan tijekom ljeta, kada veliki broj građana neće biti u svojim domovima. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju