Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sindikati će u srijedu u 13 sati predsjedniku Hrvatskog sabora Luki Bebiću predati prikupljenih 813.016 potpisa građana na zahtjev za raspisivanjem referenduma protiv Vladina prijedloga izmjena Zakona o radu (ZOR), najavio je predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević.


Po Matijaševićevim riječima, sindikati su fotokopirali sve potpise i provjerili njihovu čitkost, a papiri s potpisima ukupno su teški oko 190 kilograma. Mi nismo provjeravali JMBG (jedinstveni matični broj građana), to neka rade službe u Saboru, kazao je Matijašević.

Vezani članci Centar za socijalnu skrb Ivanić Grad Sindikat o današnjem napadu u Ivanić Gradu: ''Gotovo je nemoguće raditi ovaj posao u atmosferi straha od mogućih napada'' Slika nije dostupna Sindikalci SSSH-a i HUS-a: 'Hoćemo li zbog jednog odreska ubiti kravu?'

Po tvrdnji predsjednika HUS-a, sindikatima je od početka akcije prikupljanja potpisa 'u fokusu jedino bio ZOR'. 'Nikakva politizacija, nikakve jeftine političke utakmice nas ne interesiraju i nikome nećemo dati da uskoči u našu akciju', ustvrdio je Matijašević.

>> Sindikalisti žele Bebiću predati 813.016 potpisa

>> 'Neka Vlada 813.016 potpisa prihvati kao održani referendum'

>> Prikupljen dovoljan broj potpisa za referendum!

Pet sindikalnih središnjica organiziralo je prikupljanje potpisa od 9. do 23. lipnja, a sindikalni čelnici najavili su da će potpise predati u završnici ljetnog zasjedanja Sabora, kako referendum ne bi mogao biti raspisan tijekom ljeta, kada veliki broj građana neće biti u svojim domovima. (Hina)