Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ignoriraju ga

Matić: Neka branitelji prosvjeduju i 2000. dan, ali bez razgovora ništa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar branitelja Predrag Matić izjavio je u četvrtak, komentirajući dvjestoti dan prosvjeda pred njegovim Ministarstvom, da prosvjednici mogu prosvjedovati i dvijetisućiti dan, ali bez razgovora neće se moći riješiti njihovi problemi.

"Imam rješenje, odgovor na njihova pitanja jer ona nisu teška, ali ovdje se ne radi o rješenju nego o politizaciji. Imam rješenje za ustavni zakon kojim bi se objedinila braniteljska prava", rekao je Matić novinarima prije Vladine sjednice.

Pročitajte i ovo Obljetnica Bljeska Obljetnica operacije Bljesak Plenković odgovorio sprema li se na nove izbore: Anušić komentirao fotografiju koja je podigla mnogo prašine Slika nije dostupna Savska 66 Glogoški: Braniteljskom šatoru je isključena struja po nalogu Milanovića

Cilj prosvjednika su Vlada i premijer Zoran Milanović, a ne braniteljska prava, ustvrdio je Matić dodavši kako je njegova ruka ispružena no prosvjednici ne žele sjesti za stol. Oni prosvjeduju dva metra od ministarstva, a do razgovora još nije došlo, kazao je.

VIDEO 'Ja sam htio da se to riješi odmah, brate, jer nisam razumio u čemu je bio problem. Mislite da vas lažem?'

Na upit zašto se njihova komunikacija vodi preko medija, Matić je odgovorio kako se ne može razgovarati "s nekim tko vrijeđa, tko ignorira, tko ne želi razgovor". "Rekao sam da imam i rješenje za svoj status, nakon izbora sigurno više neću biti ministar i sigurno me više neće vidjeti ni Okučani, ni Knin, ni Vukovar niti branitelji, to je moje obećanje", kazao je.

Podsjetio je da su nekad predstavnici branitelja "jurili na razgovor" s bivšim ministrom Petrom Čobankovićem. "Onda ništa nisu pitali nego su jurili, da se ministar ne bi naljutio ako ne dođu na sastanak", kaže Matić.

Branitelji imaju svoga resornog ministra i ministarstvo, i voljeli ga ili ne moraju živjeti u skladu s hrvatskim zakonima, poručio je. "Imamo ured koji je dosta velik, imamo dvoranu za sastanke, pa imamo čak i šator gdje možemo razgovarati, no problem je što branitelji žele razgovarati s premijerom Milanovićem, a ja s tim nemam ništa", istaknuo je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene