Mate Rimac rasprodao C_Two (Foto: Rimac Automobili)
Mate Rimac rasprodao C_Two (Foto: Rimac Automobili) Foto: Rimac Automobili

Iz Rimac Automobila potvrdili su da je njihova serija od 150 komada električnog automobila C-Two koji je predstavljen u Ženevi prije samo tri tjedna praktički rasprodana.


Krešo Ćorić, voditelj prodaje u Rimac Automobilima, rekao je na autoshowu u New Yorku za Autocar kako je prodano skoro svih 150 komada modela koje planiraju proizvesti, a čija je osnovna cijena 1,7 milijuna eura. Kupac ima mogućnost dodavanja različitih opcija, što može povećati cijenu vozila do još pola milijuna eura, no usprkos visokoj cijeni, onih koji žele u svom voznom parku "Rimčevu zvijer" očito ne nedostaje.

Proizvodnja modela C_Two počet će 2020. godine, a prvi testni modeli bit će proizvedeni ove godine.

Rimčev superautomobil proglašen je zvijezdom sajma u Ženevi, a njemački Auto Bild proglasio ga je najmoćnijim automobilom svijeta.

C_Two ima nevjerojatnih 1914 konjskih snaga i maksimalnu brzinu od 412 kilometara na sat. Fascinira i izdržljivost baterije do 650 km s jednim punjenjem, dok je za dosezanje 80 posto napunjenosti potrebno samo trideset minuta.
 

Vezani članci Sastanak u Vladi s čelnicima tvrtke Rimac Automobili (Foto: Twitter/Vlada) Plenković primio Matu Rimca, u petak mu stiže u uzvratni posjet: "Pokazat ćemo što je važno, na njemu je da odluči" Mate Rimac (Screenshot: YouTube) Mate Rimac otvorio dušu svjetski poznatoj tehnološkoj novinarki i otkrio planove za budućnost