Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Gost Dnevnika Nove TV

Mate Granić: 'Mogli smo više i brže. Moramo se okrenuti budućnosti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom 25. obljetnice Dana državnosti gost u Dnevniku Nove TV bio je savjetnik predsjednice RH, Mate Granić.

'Kao svjedok tog vremena sretan sam i ponosan da je Hrvatska suverena država, članica EU, UN-a, NATO-a. Da je Hrvatska od objekta međunarodne zajednice postala subjekt, da je čimbenik stabilnosti na ovom prostoru, da naši vojnici sudjeluju u mirovnim misijama u svijetu i to vrlo uspješno. To je ono na što sam ponosan', odgovorio je Mate Granić na pitanje o tome na što je ponosan u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Obilježena 30 godina od zatvaranja logora u Jablanici Zatočeni u muzeju Prije 30 godina zatvoren zloglasni logor za Hrvate: Zatočenih je bilo oko 900, a najmlađi je imao samo 28 dana Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko Dok traje rat u Ukrajini Putin obećao "konačno iskorijeniti" nacizam: “Prošlo je osam desetljeća otkako nije oslabila naša tuga..."

No, rekao je i na što nije ponosan.

'Mogli smo više i brže. Razvoj Hrvatske, okrenuti se, kao što je to danas predsjednica kazala, potpuno budućnosti. Ne smije se zaboraviti povijest, iz nje treba učiti rošlost, ali se moramo okrenuti budućnosti, razvoju. Trebamo sve učiniti da mladi ostanu u Hrvatskoj. Trebamo učiniti da građani žive bolje. A to je moguće. Hrvatska može bolje', rekao je Granić. 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene