Bivša potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić, dva tjedna nakon ostavke, odlučila je iskoristiti svoje zakonsko pravo i uzeti još šest mjeseci punu, a sljedećih šest pola plaće koju je imala na funkcijama.

Galerija


Dalić će tako sljedećih šest mjeseci na račun sjedati plaća od 18.470 kuna, a potom sljedećih šest mjeseci iznos od 9.200 kuna.

Vezani članci Imunološki zavod - 1 Radnici Imunološkog nakon novih obećanja: "Stiglo je sve prekasno", "Ovo je odluka koju treba pozdraviti, ali je tek prvi korak" Ministar zdravstva, Vili Beroš Beroš otkrio zabrinjavajuće podatke: ''Bolnice bilježe daljnji porast broja pacijenata s post-COVID sindromom''

"Gospođa Martina Dalić podnijela je zahtjev za ostvarivanje naknade koji je riješen sukladno Zakonu o obvezama i pravima državnih dužnosnika" potvrđeno je za Dnevnik Nove TV iz Vlade.

Ona će naknadu primati dok ne nađe drugi posao na kojem će početi raditi, a ako odluči svih godinu dana primati naknadu, ukupno će na račun dobiti nešto više od 166.000 kuna.

Prema zakonu, Dalić nije dopušteno zapošljavanje u bilo kojoj privatnoj tvrtki na poziciji u upravama u roku godinu dana otkako je napustila Vladu.Naknadu će primati dok ne nađe drugi posao na kojem će početi raditi.