Bivša potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić, dva tjedna nakon ostavke, odlučila je iskoristiti svoje zakonsko pravo i uzeti još šest mjeseci punu, a sljedećih šest pola plaće koju je imala na funkcijama.

Galerija


Dalić će tako sljedećih šest mjeseci na račun sjedati plaća od 18.470 kuna, a potom sljedećih šest mjeseci iznos od 9.200 kuna.

Vezani članci Ministar financija Zdravko Marić - 1 Prije godišnjih odmora, premijer ministre okupio na zanimljivom mjestu, oni otkrili svoje planove: "Ovo mi je prvi odmor bez porezne reforme" Testiranje na koronavirus i Davor Božinović, ilustracija Stožer donosi nove mjere za Dalmaciju: Ministar dao naslutiti o čemu se radi, najavio objavu detalja

"Gospođa Martina Dalić podnijela je zahtjev za ostvarivanje naknade koji je riješen sukladno Zakonu o obvezama i pravima državnih dužnosnika" potvrđeno je za Dnevnik Nove TV iz Vlade.

Ona će naknadu primati dok ne nađe drugi posao na kojem će početi raditi, a ako odluči svih godinu dana primati naknadu, ukupno će na račun dobiti nešto više od 166.000 kuna.

Prema zakonu, Dalić nije dopušteno zapošljavanje u bilo kojoj privatnoj tvrtki na poziciji u upravama u roku godinu dana otkako je napustila Vladu.Naknadu će primati dok ne nađe drugi posao na kojem će početi raditi.