Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oko zahtjeva za opoziv Vlade

Dalić poručila SDP-u: "Neće uspjeti, u potpunosti promašuje temu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica Vlade Martina Dalić i predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić održali su konferenciju za novinare nakon što su se predstavnici HUP-a danas sastali s premijerom Plenkovićem i ministrima.

Davor Majetić, predsjednik Hrvatske udruga poslodavaca, nakon sastanka s premijerom i ministrima, rekao je novinarima da promjene koje poduzima državni vrh nisu loše, samo su spore. "Ono što se dešava u Hrvatskoj dešava se sporije nego što su radili naši konkurenti. Nismo radili niša loše, ali su naše promjene bile sporije. Mislimo da sljedeće godine nema prijepora da se ubrzaju stvari koje tražimo. Moramo biti brži od konkurencije jer će nam to omogućiti konkurentnost gospodarstva", rekao je Majetić na konferenciji za novinare. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poruka Plenkoviću Poslodavci otkrili što očekuju od nove Vlade Slika nije dostupna Gost Dnevnika Nove TV 'Zadužujemo se 400 kuna svake sekunde. Kasnimo 7 godina...'

Majetić je dodao da se u Hrvatskoj moraju provesti dugoročne reforme te da je svjestan da ih ova Vlada neće završiti, ali poslodavci žele da se s njima krene. "Ako građani i investitori prepoznaju da se ide u smjeru modernog gospodarstva imat ćemo manje odlazaka iz Hrvatske i više investitora. Želimo stvoriti pozitivno okruženje da se u Hrvatskoj može raditi i biti uspješan", rekao je Majetić. 

Novinari su pitali potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić očekuje li da se stvari oko Ivice Todorića ubrzaju sada nakon što se našao na tjeralici Europola, no ona na to nije izravno odgovorila, rekavši da nema saznanja o radu službi koje se bave tim pitanjima te da pretpostavlja da sve aktivnosti idu u skladu sa zakonskim propisima. 

"Na samom početku te priče rekla sam da sve to za mene znači samo jedno, Ivica Todorić i dalje je vlasnik Agrokora. Ako ima sredstva, slobodan je doći, održati sastanak s vjerovnicima, ponuditi im isplatu dugova i dalje voditi cijelu situaciju na način koji, kao vlasnik kompanije, smatra da je potrebno. No, on je u 4. mjesecu potpisao Zakon o izvanrednoj upravi", rekla je Dalić.

Komentirajući SDP-ov zahtjev za opoziv Vlade, Dalić je rekla da to neće uspjeti. "SDP-ov zahtjev neće uspjeti, u potpunosti promašuje temu", rekla je Dalić.

Davor Majetić pozdravio je inicijativu Ministarstva zdravstva po kojoj bi tri kune od cijene cigareta išle izravno u HZZO-u. "Mislimo da je prirodno da novac od cigareta ide u zdravstvenu zaštitu. Mislimo da je to dobra odluka", rekao je Majetić. Novinare je zanimalo i što misli o planu da se rebalansom smanji dug zdravstva. "Milijarda kuna svakome će pomoći, pa i veledrogerijama. Podržavamo ovu odluku Vlade", rekao je Majetić.

Rekao je i da s ministrom financija Zdravkom Marićem uvijek razgovaraju o poreznim rasterećenjima te da on razumije zahtjeve poslodavaca. "Očekujemo da ćemo u narednih godinu dana razgovarati o nastavku porezne reforme, rasterećenju troškova rada, porezu na dohodak. Pitanje je kako omogućiti ljudima da imaju veću plaću. Cilj nam je da novac koji ostane poslodavcima usmjerimo prije svega na naše radnike, to nam je najveći problem u svim sektorima", rekao je Majetić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene