Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Dok sam ja predsjednik, sigurno ne'

Marković 'zaradio' tužbu zbog izjave da gay igrači ne mogu u reprezentaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza svojom je izjavom o homoseksualnim igračima 'zaradio' tužbu.

Radi se o izjavi koju je Vlatko Marković dao na pitanje novinara Večernjeg lista, da li bi u hrvatskoj selekciji mogao nastupiti igrač koji bi se deklarirao kao gay. 'Dok sam ja predsjednik, sigurno ne', bio je Markovićev odgovor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila Slika nije dostupna sve završilo na sudu Bizarna drama bivših ljubavnika: "Bacio je moje testise. Stajali su u staklenci pored jaja u hladnjaku"

U nastavku pitanja da li je u svojoj karijeri sreo takvog igrača Marković je odgovorio 'Ne, na svu sreću, nogomet igraju samo zdravi ljudi.' Na te su izjave reagirale udruge Kontra i Iskorak, koje podsjećaju na stav svjetskih i nacionalnih mjerodavnih institucija.

'Homoseksualnost nije bolest, a diskriminacija na temelju seksualne orijentacije je kažnjiva po hrvatskim zakonima', stoji u njihovom priopćenju.

>> 'Žrtve ne vjeruju institucijama države'

Spomenuli su i da je nogometni trener Otto Barić sankcioniran od strane UEFA-e zbog diskriminativnih izjava spram homoseksualnih osoba.

'Zbog svega navedenog podnijet ćemo udružnu tužbu zbog diskriminacije protiv predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Također, slučaj ćemo prijaviti i disciplinskoj komisiji UEFA-e', stoji u priopćenju koordinatora udruga, Sanje Juras i Ede Bulića.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene