Marko Srdarević (Foto: Pixell)
Marko Srdarević (Foto: Pixell)

Marko Srdarević imenovan je novim ravnateljem policije na zatvorenoj sjednici Vlade.


Vlada je na sjednici u četvrtak razriješila vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja policije Zvonimira Vnučeca, a temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, na vrijeme od pet godina, glavnim ravnateljem policije imenovan je Marko Srdarević, priopćeno je iz Vlade.

Srdarević je dugo godina radio u PU splitsko-dalmatinskoj kao zamjenik načelnika, a na proljeće ove godine ministar Vlaho Orepić imenovao ga je šefom Kriminalističke policije.

Vlada je imala još kadrovskih pitanja na zatvorenom dijelu sjednice. Na osobni zahtjev razriješila je pomoćnika ministra unutarnjih poslova Josipa Paradžika.

Razriješena je dosadašnja zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Jadranka Perasić, a novom zamjenicom ravnatelja imenovana je Nada Šikić, bivša ministrica rada i mirovinskog sustava.

Ivica Poljičak imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu kulture.

Na osobni zahtjev razriješen je pomoćnik ministra poljoprivrede Zdravko Barać, s danom 4. prosinca 2016. godine. Također, razriješen je pa ponovno imenovan pomoćnik ministra mr.sc. Ante Mišura, a radi odlaska na novu dužnost razriješen je i pomoćnik ministra Nenad Šćulac.

Novom pomoćnicom ministra poljoprivrede, s danom 5. prosinca, imenovana je Jelena Đugum, a pomoćnikom ministra Damir Agičić.

Dario Matanović, Igor Kreitmeyer, Mate Rebić i Nenad Šćulac imenovani su pomoćnicima ministra zaštite okoliša i energetike. Temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine, glavnom tajnicom Ministarstva zaštite okoliša i energetike imenovana je Vlatka Vraneković.