Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U ZAGREBU

Profesor informatike dobio opomenu pred otkaz zbog objave statusa na Facebooku o posjetu Vukovaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kritike na školski posjet Vukovaru Marko Šolić uputio je na svom Facebook profilu, zamjerivši jednostranost prikazivanja događaja iz rata 1990-ih prilikom školskog posjeta.

Nakon što je kritizirao školski posjet Vukovaru, profesor informatike Marko Šolić dobio je opomenu pred otkaz u zagrebačkoj Osnovnoj školi Matije Gupca, pišu Novosti.

Pročitajte i ovo Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…"

Kritike na školski posjet Vukovaru uputio je na svom Facebook profilu, zamjerivši jednostranost prikazivanja događaja iz rata 1990-ih prilikom školskog posjeta koji financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Taj je status objavio portal Narod.hr, koji je kontaktirao i ravnateljicu škole.

Tipkao tijekom radnog vremena?

Službeno objašnjenje ravnateljice OŠ Matije Gupca Ljiljane Klinger glasi da je Šolić svoj tekst pisao za vrijeme radnog vremena koje je provodio u autobusu u pratnji s učenicima.

"Temeljem izvješća kolege, utvrđeno je da je Marko Šolić svoj tekst pisao za vrijeme radnoga vremena koje je provodio u autobusu u pratnji s učenicima. I zato što je radio neki drugi posao, a nije skrbio i brinuo o učenicima, dobio je opomenu pred otkaz", rekla je Klinger.

"To je ono što smo trenutno na osnovi važećih formalno-pravnih procedura imali mogućnost učiniti i poslati poruku da učitelj treba biti usredotočen na dijete i da učitelji imaju skrbiti o sigurnosti učenika", dodala je ona.

Šolić je status objavio na svom privatnom profilu i nije javno dostupan.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene