Vukovar, Vodotoranj (Foto: Pixsell,Sanjin Strukić)
Vukovar, Vodotoranj (Foto: Pixsell,Sanjin Strukić)

Kritike na školski posjet Vukovaru Marko Šolić uputio je na svom Facebook profilu, zamjerivši jednostranost prikazivanja događaja iz rata 1990-ih prilikom školskog posjeta.


Nakon što je kritizirao školski posjet Vukovaru, profesor informatike Marko Šolić dobio je opomenu pred otkaz u zagrebačkoj Osnovnoj školi Matije Gupca, pišu Novosti.

Vezani članci Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava (Foto: Dnevnik.hr) ''Graditi Vukovar je dugotrajna borba više generacija, ali osjete se pomaci među običnim ljudima" Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Vukovaru (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Grabar- Kitarović: Vukovar nije samo simbol otpora nego i razvoja Hrvatske

Kritike na školski posjet Vukovaru uputio je na svom Facebook profilu, zamjerivši jednostranost prikazivanja događaja iz rata 1990-ih prilikom školskog posjeta koji financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Taj je status objavio portal Narod.hr, koji je kontaktirao i ravnateljicu škole.

Tipkao tijekom radnog vremena?

Službeno objašnjenje ravnateljice OŠ Matije Gupca Ljiljane Klinger glasi da je Šolić svoj tekst pisao za vrijeme radnog vremena koje je provodio u autobusu u pratnji s učenicima.

"Temeljem izvješća kolege, utvrđeno je da je Marko Šolić svoj tekst pisao za vrijeme radnoga vremena koje je provodio u autobusu u pratnji s učenicima. I zato što je radio neki drugi posao, a nije skrbio i brinuo o učenicima, dobio je opomenu pred otkaz", rekla je Klinger.

"To je ono što smo trenutno na osnovi važećih formalno-pravnih procedura imali mogućnost učiniti i poslati poruku da učitelj treba biti usredotočen na dijete i da učitelji imaju skrbiti o sigurnosti učenika", dodala je ona.

Šolić je status objavio na svom privatnom profilu i nije javno dostupan.