Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konavljanin o uhićenju

Hrvat slučajno otkrio američkog bjegunca: 'Nije puno govorio, tek kada bi pio'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da nije bilo 80-godišnjeg Marka Bradvice iz malog konavoskog mjesta Mikulići, američki bjegunac s Interpolove tjeralice možda nikada ne bi bio uhvaćen.

Amerikanca Davida A. Pirritana policija je uhitila na graničnom prijelazu Karasovići nakon što im je Marko Bradvica, kod kojeg je živio i koji ga je vozio preko granice, u putovnicu stavio papirić s porukom: 'Mislim da ovog čovjeka traži policija u SAD-u, provjerite'.

'Nisam ja njega prijavio zbog silovanja pokćerke, jer tada nisam ni znao da je riječ o pedofilu, nego mi je rekao da želi kao plaćenik ići u Siriju ubijati ljude. Nije puno govorio, tek kada bi pio. A i tada je govorio samo o ratovanju i ubijanju. Rekao nam je da je bio snajperist u SEALS-ima, da je profesionalni ubojica', kazao je Bradvica.

Pirritano je optužen da je silovao 12-godišnju pokćerku koja je rodila i njegovo dijete. U Europu je stigao prošlo ljeto, a nakon što je kratko boravio na Korčuli, skrasio se u Dubrovniku.

'Kad su policajci pročitali moju poruku, bili smo u automobilu sat vremena. Pirritano je u jednom trenutku iz svog ruksaka izvadio papire i dokumente te ih počeo trgati. Bili su tu papiri s imenima ljudi preko kojih je dogovorio odlazak u Siriju. Planirao je preko Podgorice otputovati do Beograda i dalje preko Turske u Siriju', ispričao je vremešni Konavljanin dodavši da je policija od njega kasnije zatražila otpatke koje je Amerikanac ostavio pa su tako doznali da mu je novac slala majka djevojčice koju je silovao, piše Jutarnji list.
 

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih Roger Vangheluwe - 1 prekasno za optužnicu Zlostavljao nećake: Papa Franjo izbacio je belgijskog biskupa iz svećenstva zbog pedofilije

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene