Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na graničnom prijelazu

Hrvat preko papirića otkrio bjegunca iz Amerike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanac za kojim je Interpol raspisao tjeralicu jer je u Americi silovao pokćerku uhićen je u Hrvatskoj.

Amerikanca Davida Allena Pirritana (54), pedofila s Interpolove tjeralice koji je zlostavljao svoju pokćerku, hrvatski su policajci uhitili u siječnju i to uz neobičnu pomoć.

Pročitajte i ovo Ilustracija SMRTNA KAZNA Čovjek osuđen za ubojstvo prvi put pogubljen dušikom u Alabami: Nije odmah umro Jeffrey Epstein Očekuje se još Objavljeni novi dokumenti iz tužbe protiv pedofila Epsteina: Njegov zaposlenik ispričao koga je sve vidio

Uhićen je na graničnom prijelazu Karasovići kada je iz Hrvatske pokušao prijeći u Crnu Goru, a prema informacijama američke policije, krenuo je u rat u Siriju gdje se želio boriti na strani sirijskih pobunjenika.

S njim je u automobilu bio i vlasnik apartmana u kojem je boravio i koji ga je vozio preko granice. Prije uhićenja, 11. siječnja ove godine, kako neslužbeno doznajemo, kratko je boravio na Korčuli gdje je doputovao prošlo ljeto, a onda je krenuo u Dubrovnik i odlučio se duže zadržati.

Šerif okruga Calhoun u američkoj saveznoj državi Alabami Larry Amerson kazao je na konferenciji za novinare kako je do uhićenja došlo na zanimljivi način.

Naime, kada su stigli na granicu, muškarac koji je vozio Pirritana je u svoju putovnicu ubacio papirić na kojem je napisao: 'Mislim da ovog čovjeka traži policija u SAD-u, provjerite'. 

Međutim, kako neslužbeno doznajemo, policija ga odmah detektirala kao lice s Interpolove tjeralice. 

Osumnjičeni pedofil radio je kao lovočuvar. Bjegunac je krajem veljače, nakon ekstradicijskog postupka, predan američkom pravosuđu.

Osim Pirritana, uhićena je i majka 12 godišnjakinje jer je prikrivala zlostavljanje svoje kćeri. Djevojčica je rodila i Pirritanovo dijete.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene