Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Magazin Provjereno ponovno je uspio ljude dobre volje potaknuti na akciju za pomoć.


Još dok je trajalo emitiranje priloga u u prošlotjednoj emisiji, telefon u domu Đurđice i Marinka Markanovića zvonio je bez prestanka. Riječi podrške stizale su iz cijele Hrvatske, ali i izvan zemlje. U isto vrijeme, redakcija Provjerenog primala je e-mailove s porukama za ovu vukovarsku obitelj. Svi su željeli donirati koliko mogu, kako bi aukcija njihove kuće bila odgođena. Poruka gledatelja je bila jasna: Nećemo dozvoliti da završe na ulici! I uspjeli su.

Vezani članci Grga Brkić i North - 2 Spašavao psa i umalo izgubio vlastiti život: "Vidiš ga jadnog kako propada u tu crninu, samo oči i šape kako nestaju" Stanovnicima okolice Trogira kamenolomi onemogućavaju normalan život - 9 Od milijunskog biznisa u susjedstvu ne mogu živjeti: "Svako jutro te budi zvuk čekića koji tuče u taj kamen, svako popodne vam je prašina u ustima"

>> Vukovarska obitelj strepi za krov nad glavom

Već idućeg dana Marinko je primio dovoljno donacija za prvu ratu duga, i time je njihov dom spašen! Aukcija je odgođena, barem za sada. Ostaje još 59 rata u iznosu od 5 tisuća kuna. Koliko mjeseci će Đurđica i Marinko moći spavati sigurni da neće izgubiti krov nad glavom, doznat ćemo ovog četvrtka u magazinu Provjereno, jer uplate još uvijek stižu. Tako su gledatelji Provjerenog još jednom pokazali da imaju veliko srce, a obitelji Markanović jasno poručili da u svojoj borbi nisu sami.

Račun na koji možete uplatiti pomoć obitelji Markanović je u Privrednoj banci Zagreb:

PBZ 2340009-3207798324

Marinko Markanović

Kraljice Jelene 18

32000 Vukovar

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju