Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privedena županica

Marina Lovrić Merzel: Od 'nečuvenih optužbi' Jasmine Jovev do odlaska u pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jasmina Jovev ispričala je kako je po nalogu svoje šefice sudjelovala u nezakonitim radnjama. Lovrić Merzel poručila je da se radi o tračevima aktivistice HDZ-a. Usred noći je privedena.

Sisačka županica Marina Lovrić Merzel privedena je u noći s utorka na srijedu. Šest sati su joj pretraživali kuću koju je osim županice napustilo i nekoliko kutija s dokumentima.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem" HDZ prozvao Peđu Grbina preko Facebooka Izbori su za tjedan dana HDZ prozvao Grbina: "Abdicirao je, a sada se hoće sučeljavati"

Podsjetimo, sisačko-moslavačku županicu javno je prozvala Jasmina Jovev, njezina bivša šefica kabineta, koja je rekla da je po nalogu svoje šefice sudjelovala u nezakonitim radnjama - izmišljanju radnih mjesta, izdavanju lažnih računa i kupovanju oporbenih čelnika, a o svemu je prije godinu dana obavijestila policiju, DORH i USKOK.

Županica Marina Lovrić Merzel privedena, noć provela u pritvoru!

Jovev se tako, ispričala je, našla u stiuaciji kada je morala izmisliti događaj kojim će pokriti privatni račun obitelji Marine Lovrić Merzel, pa je 'izmišljen' domjenak za branitelje povodom Dana branitelja. Jovev je tada rekla i da je o situaciji u županiji obavijestila jednog ministra koji joj je savjetovao da radi po svojoj savjesti.

'Ovo je dno dna'

Na istup zviždačice Jovev reagirala je županica rekaviši da se radi o nečuvenim optužbama. 'Ovo je dno dna, primitivno i jadno', poručila je početko veljače tada ljuta, a danas privedena županica. Obrušila se na medije i HDZ koji je optužila da stoji iza svega.

Nakon optužbi iznesenih na račun Lovrić Merzel počeli su policijski izvidi, a u isto vrijeme Merzel je poručila kako sigurno neće podnijeti ostavku zbog 'tračeva aktivistice HDZ-a'.

Jakovinu pitali je li on ministar kojem se obratila Jovev

O slučaju su se očitovale i političke stranke. I oporba i vlast složili su se oko činjenice da je nečuveno da Državno odvjetništvo u godinu dana nije rasvijestlilo slučaj u kojem su podneseni dokazi protiv županice.

Pojavila se i priča o stanu u Zadru

U medijima se uskoro pojavila informacija kako je nećak sisačke županice kupio stan u Zadru za navodno dva milijuna kuna.  Vozač hitne četverosobni stan je navodno platio gotovinom, a svjedoci su tvrdili da su u njemu više puta vidjeli Lovrić Merzel. Nećak je poručio da je novac za kupnju objekta dio prihoda koje su on i supruga zaradili tijekom života.

Prije gotova dva mjesaca kriminalistička policija je po nalogu USKOK-a ušla u prostorije sisačke županije odakle su odnijeli dio dokumentacije.

USKOK istražuje županicu: Plaćala rođendane novcem građana?

Prije mjesec dana, 3. ožujka USKOK je na svojim stranicama objavio kako su donijeli rješenje o provođenju istrage protiv županice Marine Lovrić Merzel i još jednog okrivljenika, šefa sisačke podružnice Hrvatskih šuma Zvonka Rožića. Istraga je pokrenuta zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te zlouporabe položaja i ovlasti u poticanju.

Slavila svoje rođendane na račun Županije

USKOK je izvijestio kako postoji osnovana sumnja da je županica od početka 2009. do kraja 2013. godine u Sisku, u više navrata u ugostiteljskom objektu Hrvatskih šuma (Uprava šuma, Podružnica Sisak) organizirala privatne proslave svojih rođendana i rođendana članova svoje obitelji kao i druge privatne domjenke, a troškove je po njenom nalogu platila Županija čime je prvookrivljenici pribavljena nepripadna imovinska korist od najmanje 48.000,00 kuna.

Milanović: Odlučit ćemo kad dođe vrijeme

Također, postoji osnovana sumnja da je županica d početka 2009. do kraja 2013. godine u Sisku, u navedenom objektu održavala prije skupštine pripremne sastanke sa dijelom članova županijske skupštine, time da je troškove hrane i pića, po nalogu prvookrivljenice, plaćala Županija iako za to nije bilo osnova čime je Županija oštećena za najmanje 134.000,00 kuna.

Kada je u pitanju Rožić, USKOK je objavio kako sumnjaju da je on kao voditelj Uprave šuma (Podružnica Sisak) na traženje prvookrivljenice u lipnju 2009. godine naložio djelatnicima Hrvatskih šuma da obave pojedine poslove na njezinoj svadbenoj svečanosti koja je održana u sklopu ugostiteljskog objekta podružnice, time da je troškove u iznosu od najmanje 9.600,00 kuna knjižio na teret Hrvatskih šuma umjesto da ih naplati prvookrivljenici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene