Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Marina Bušelić: 'Ušao je s luđačkim pogledom, bilo je jasno da će nekome nauditi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
48-godišnji vlasnik kafića ''Carpe Diem'' u Splitu Denis Bušelić, kojeg je jednim metkom kroz obje noge prostrijelio stari znanac splitske policije Vladimir Benac, jučer je po drugi put operiran u splitskoj bolnici.

Vladimirovo stanje je stabilno, a čeka ga još nekoliko operacija. O subotnjoj pucnjavi za Novu tv progovorila je Denisova supruga.

Pročitajte i ovo Policija je okružila trgovački centar u Sydneyju - 4 Napadač upucan FOTO/VIDEO Preminula mama koju je manijak u šoping-centru izbo zajedno s bebom Incident u Chicagu incident u Chicagu VIDEO Policija zaustavila muškarca jer nije bio vezan, a onda je počela drama: Ispalili su prema njemu 96 metaka za 41 sekundu

Još uvijek u šoku, supruga ranjenog Denisa otkrila je detalje subotnje večeri, kada se u njihovom lokalu održavala rođendanska proslava. 25-ero gostiju uživalo je uz klapu i gitaru, kada je zabavu nenadano prekinuo stopostotni invalid Domovinskog rata Vladimir Benac, koji ima 14 kaznenih prijava.

'Došao je pucajući, bio je hladan, smiren, možda malo blijed, ali s luđačkim pogledom na kojem je bilo potpuno jasno da je došao nekome nešto nauditi. Kome, kako, naravno da nitko nije mogao znat?', rekla je Marina Bušelić.

>> Iziritiran bukom ušao u kafić, potukao se s vlasnikom i propucao mu noge

Bencu je navodno zasmetala vika i galama, iako kako tvrdi supruga, nikakve buke nije bilo. Nakon što je Benac ispalio dva hica u zrak, Marinin suprug je uzeo mobitel kako bi pozvao policiju.

'Na to je žena ili prijateljica koja je s njim došla, skočila na mog supruga, skinula im naočale i bacila ga u stablo. Nije pao i uspio se održati na nogama jer ga je krošnja zadržala i u tom momentu je Benac njega propucao', dodaje Marina Bušelić.

Benac očito nije zaboravio da ga je Denis prije mjesec dana prijavio policiji. Naime, u njegovo je dvorište pala loptica s obližnjeg teniskog terena, nakon čega je Benac fizički nasrnuo na jednog igrača.

'Benac ga je gađao čekićem, pogodio ga je u bedro, a moj je suprug to prijavio policiji. Vladimir je vikao ženi, donesi pištolj, ubit ću njega i Bušelića, dakle mog supruga', rekla je Marina Bušelić.

Marina je razočarana ne reagiranjem institucija koje godinama toleriraju i ne kažnjavaju ovakve i slične prijestupe.

'Važno je da država godinama šalje poruku tom čovjeku i svim ostalima koji provode nasilje, da je nasilje u redu i da će on na takav način rješavati svoje probleme. I nije on jedini, takvih ima koliko hoćete. Ja se slažem, čovjek se borio za državu, ima PTSP, ima problem, ali oprostite, jesu li naši životi manje vrijedni?', dodaje Marina Bušelić.

Lokalne sredine često dugo toleriraju nasilničko ponašanje pojedinaca, koji smatraju kako zakoni države za njih ne vrijede. Dok se to ne promijeni, jedni će živjeti na rubu - a drugi, poput Marine i Denisa Belušića, u strahu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene