Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MIJENJA OPCIJU

Marija Puh za Dnevnik Nove TV objasnila zašto je podnijela ostavku na sve funkcije u HNS-u

Marija Puh, bivša saborska zastupnica HNS-a (Foto: Dnevnik.hr)
Marija Puh, bivša saborska zastupnica HNS-a (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Marija Puh, bivša saborska zastupnica HNS-a (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U političkim krugovima već se neko vrijeme spekuliralo da će Marija Puh promijeniti stranku, a sve su glasnija bila i nagađanja da bi mogla otići k Milanu Bandiću.

Potpredsjednica HNS-a i saborska zastupnica Marija Puh dala je ostavku na sve funkcije u HNS-u. U Saboru namjerava biti nezavisan kandidat. Unatoč tomu, i dalje će podržavati vladajuću koaliciju, a prvenstveno će, poručuje, razgovarati s HDZ-om.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HNS bez komentara Anđelko Topolovec izašao iz HNS-a: ''Stanje u stranci zadnjih godina različito od mojih principa'' Slika nije dostupna ni potvrdili ni demantirali Mijenja li Marija Puh stranku, ostaje li HNS bez saborske zastupnice?

Razgovore o prelasku u neki drugi Klub zastupnika, tvrdi, još nije vodila, ali sve opcije ostaju otvorene. O razlozima napuštanja HNS-a Marija Puh progovorila je samo za Dnevnik Nove TV.

Ispričala je tako da je prošli petak dala ostavku na sve svoje funkcije u HNS-u jer nije bila zadovoljna brzinom i projektima koji su bili upereni prema Zagorju.

"Konkretna stvar koja je meni prelila čašu je veleučilište Zagorje Krapina. Naša županija je jedina koja nema kvote za studente u svojoj županiji. Najniža školarina na veleučilištu je 17.000 kuna", kaže Puh.

Ostavku je, kaže, dala samo usmeno, a u Saboru će biti nezavisna. "Moram reći da je ovo bila jedna veoma emotivna i jako teška odluka za mene", kaže Puh, dodajući da planira pronaći neki način da pomogne svom Zagorju.

Dodaje da će vladajuću koaliciju i dalje podržavati, no o projektima koje zagovara sad će pokušati razgovarati s HDZ-om. "Pokušat ću s njima direktno razgovarati da određeni projekti budu riješeni u Krapinsko-Zagorskoj županiji", objašnjava Puh.

Na pitanje je li dogovorila s Milanom Bandićem prelazak u njegov klub zastupnika, Puh kaže da ništa ni sa kim nije dogovorila. "Planiram biti nezavisna zastupnica, a o eventualnim budućim razgovorima, kao što sam vam rekla, sad mislim razgovarati s HDZ-om oko svojih projekata", kaže Puh, dodajući da ne isključuje dogovor ni sa kim, pa tako ni s Bandićem.

Na pitanje je li bilo kakvih "nemoralnih ponuda", da izađe iz HNS-a i priključi se nekom drugom, Puh kaže da nije. "Nemoralnih ponuda nije bilo i ne bih na njih nikad pristala", kaže. 

Bandićeva izaslanica

Puh je nedavno bila izaslanica Milana Bandića na Festivalu kajkavskih popevki u Krapini, no na pitanje prelazi li Bandiću, tada je rekla: "Nema nikakve priče o ovome danas. Činjenica je da u zadnje vrijeme pričam i družim se sa svim opcijama jer se srećemo na raznim manifestacijama. Uvijek lobiram za projekte za Zagorje i koristim sva svoja poznanstva za to."

U Bandićevu stranku, pričalo se tada, planira prijeći i predsjednik zagorske organizacije HNS-a Anđelko Topolovec, a on je za lokalne medije kazao samo: "Još ne." Iz stranke je izašao krajem rujna.

"Stanje u HNS-u unatrag više mjeseci, pa usudim se reći i unatrag nekoliko godina, različito je od mojih principa, želja i stavova o smjeru u kojem bi se HNS trebao razvijati", kazao je Topolovec tada.

Iz stranke se doznaje da formalni zahtjev Puh za istupanjem iz HNS-a još nisu dobili, no kako se neslužbeno moglo čuti, to ih ne bi iznenadilo, posebno s obzirom na nedavno istupanje Topolovca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene