Marija Puh mlada je zastupnica HNS-a i potpredsjednica te stranke. U ovotjednoj rubrici Neformalno otkrila je jesu li stereotipi o Zagorcima i vinu istiniti, a otvoreno je progovorila i o prijetnjama koje je primala zbog suradnje s HDZ-om.

Galerija


Prije nego se tema klizišta aktualizirala, njome se bavila HNS-ova zastupnica Marija Puh, koja je kao najružniji i najteži trenutak svoje karijere navela ulazak u koaliciju s HDZ-om, zbog koje je dobivala prijetnje.

Vezani članci Marija Puh (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Bivša HNS-ovka potvrdila za Dnevnik Nove TV: "Ulazim u Klub Milana Bandića" Rast Bandićeva kluba (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Jači koalicijski partner od HNS-a: Milan Bandić sve važniji za održavanje parlamentarne većine

"Na kućnu adresu su mi dolazila prijeteća pisma. Ljudi su se stvarno potrudili: izvadili su pisače mašine, otipkali pisma, otišli u poštu i platili marku. To je stvarno velika predanost", rekla je Puh.

Osim problema s prijetnjama, tijekom političke karijere imala je problema i s nervozom.

"Imala sam velikih problema s tremom. Sjećam se prvog izlaska pred saborsku govornicu. Ja sam se doslovce držala za nju jer su mi se noge tresle i mislila sam da ću se srušiti ako ju pustim. Sad s tim više nemam problema", ispričala je.

Alkohol je probala tek s 31 godinom

Iako je danas prepoznatljivo lice svoje stranke, Puh je otkrila da tijekom djetinjstva nije sanjala o političkoj karijeri.

"Većinu sam djetinjstva htjela biti doktorica, ali sam nakon jednog šivanja rane zamrzila doktore i odlučila da neću nikoga time mučiti", rekla je Puh.

Suprotno stereotipima o Zagorcima, Puh je alkohol prvi put okusila tek s 31 godinom. "Svi su se zgražali jer sam bila Zagorka a nisam pila", objasnila je.

Više o političkoj karijeri Marije Puh, potpori koju joj pruža obitelj, njezinom psu te načinu na koji se odmara od politike možete saznati u video prilogu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr