Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mali čovjek protiv sustava

Marica Andrašek stala je pred bager i tijelom brani svoj posjed od Hrvatskih cesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marica Andrašek iz Velimirovca pokraj Našica u ponedjeljak ujutro stala je pred bager kako bi zaštitila svoj posjed.

Iako je dobila spor protiv Hrvatskih cesta, zbog kako tvrdi, nepravilnosti koje su se dogodile prilikom izgradnje našičke obilaznice, u ponedjeljak joj je prema njihovom nalogu, na kućnom pragu - osvanuo bager.

Prije tri godine stajala je ispred bagera, danas svojim tijelom opet brani svoj posjed.

'Ovdje je moj posjed, da se ja maknem, potrgali bi i ovaj nogostup', pojadala se Marica Andrašek.

Bager je stigao po nalogu Hrvatskih cesta. Tamara Pajić, glasnogovornica Hrvatskih cesta, pojasnila je kako je 'potrebno vratiti dio pješačke staze u prvobitno stanje'.

Svi su Maričini problemi započeli s izgradnjom našičke obilaznice kada ja morala predati svoj posjed Hrvatskim cestama zbog interesa RH. Ali to joj je bilo i previše jer je tvrdila da unatoč prepuštanju 406 kvadrata svoje zemlje državi, i dalje ulaze u njezin posjed.
Obilaznica ni nakon tri godine od izgradnje - nije u funkciji. U sklopu projekta, Marica je dobila novi kolni ulaz. Potpuno nekoristiv.

Pročitajte i ovo Plovni put Ston - Broce - 7 brojni problemi za mještane Cesta duga dva i pol kilometra ruglo je ispod nedavno otvorenog mosta: "Gore imate ideju Hrvatske, a ovo dolje je prava Hrvatska" Slika nije dostupna Spor na sudu Obitelj Andrašek tijelima blokirala bager

VIDEO i FOTO Iz ničeg u ništa: Kamo vodi ovaj apsurdni tunel u Omišu?

'Meni se noge tresu od njihovog načina izvođenja, sići u dvorište - to su doživljaji', kaže Marica.

Nakon popravaka obilaznica bi trebala biti otvorena. Hrvatskim je cestama, kažu, u interesu što prije pustiti u promet kako bi je mogli koristiti. Prometni vještaci su definirali da kolni prilaz nije u skladu s pravilima o sigurnosti prometa to znači kada bude puštena u promet bit će ugroženi članovi obitelji Andrašek, ali i ostali vozači.

Marica kaže, umorna je od ponovljenih borbi. 'Kada sam vidjela da su došli, bilo mi je dosta. A kada sam vidjela da su doveli zaštitare da bi ušli u moj posjed u jednoj demokratskoj državi gdje čovjek ustavom svoje vlasništvo brani... Valjda meni treba zaštitar pa makar bile i Hrvatske ceste', plačući govori Marica.

Pisala je i resornom ministru koji je tražio obrazloženje o neprihvaćanju prvostupanjske presude od Hrvatskih cesta, no sve je tu - stalo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene