Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li ga tužiti?

Marić: "Maras je prevršio mjeru, razmislit ću...", Maras: "Samo neka razmišlja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Zdravko Marić kazao je kako je Gordan Maras prevršio mjeru te je najavio da će razmisliti o konkretnim aktivnostima.

Ministar financija Zdravko Marić odgovorio je SDP-ovu saborskom zastupniku Gordanu Marasu koji je optužio Marića da laže poručivši kako ima ima dokaz da je Vijeće za financijsku stabilnost upozoravalo ministra financija Zdravka Marića na preveliku izloženost Agrokora.

Pročitajte i ovo Gordan Maras i Krešimir Macan Tko zna više? FOTO Neobičan susret u bolnici nakon javnih trzavica: "On nikad nije bio mršaviji, a ja sam top!" Slika nije dostupna STARI RATOVI ''Plenkovićeva slamka spasa'': Todorić otkrio što bi mogao biti razlog Marićeva odlaska iz Vlade

"Vidjet ćete prezentaciju, ja isto imam taj dokaz. Nije to specijalan dokaz, to je prezentacija. Isto stoji u prezentaciji za 2015. i 2016. To nije tijelo koje nalaže bilo kojoj instituciji, odnosno regulatorima da nešto čine. Naprotiv, regulatori čine to Vijeće. Ne vidim koja je poanta tih upozorenja. Nikad se na tom Vijeću ne spominju pojedini primjeri. Inače, što se tiče istupa gospodina Marasa, mislim da je prevršio svaku mjeru. I u javnosti govori o tome, radi se o javnom blaćenju i obezvređivanju mene osobno. Razmislit ću o konkretnim aktivnostima. Mislim da je prevršio svaku mjeru. Neću s njim polemizirati. U Saboru sam mu već nekoliko puta argumentirano odgovorio. Razumijem što je politička arena, ali ovo je značajno ispod pojasa", rekao je Marić.

Maras mu ni to na nije ostao dužan pa je poručio:

"Neka on razmišlja o aktivnostima koje će poduzeti, ali ja bih volio da razmisli i kaže na što ga je točno HANFA upozoravala 2016. godinu", kazao je.

Podsjetimo, Gordan Maras danas je u Saboru otpužio HDZ da želi zaustaviti rad saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor.

"Klub SDP-a traži brzu i promptnu reakciju oko istažnog povjerenstva za Agrokor. HDZ se trudi obustaviti rad povjerenstva i spriječiti da javnost sazna informacije na koje javnost ima pravo. Premijer je danas rekao da se istraga može voditi pred bilo kojim tijelom i da ju neće voditi povjerenstvo. Građani ne žele maglu koju im daje Andrej Plenković i HDZ koji preko DORH-a pokušava zaustaviti rad istražnog povjerenstva. Dat ću vam i podatak da ministar Marić laže. Ovdje je izvješće vijeća za financijsku stabilnost iz 2016. gdje jasno piše da je HANFA tijekom 2016. upozoravala ministra na problem Agrokora, na problem faktoringa, a ministar Marić nama nakon šest mjeseci govori da je sve u redu. I zato premijer ne želi da javnost išta zna o tome – zato jer je HDZ politički jednako Agrokor gospodarski. Je l' znate za Canjugu u nekim drugim stankama, premijera Valentića koji je dobio kredit za privatni projekt, znate li ijednog drugog ministra koji je iz vlade otišao u Agrokor i onda se vratio u Vladu kao ministar financija. Ne postoji jer Agrokor jest HDZ", poručio je Gordan Maras.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene