Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Marčane: Rušenje čeka 150 bespravnih objekata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građevinska inspekcija Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva izdala je u rujnu rješenja o uklanjanju 150 bespravno izgrađenih objekata na području općine Marčane, navodi se u današnjem priopćenju za javnost Ministarstva.

U tom povodu vlasnici 40-ak takvih objekata, uglavnom kuća na Smiljovici u naselju Kavranu, danas su na mirnu skupu zatražili da se njihove građevine unesu u Općinski prostorni plan i legaliziraju. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Akcijski plan Splićani pozvani na legalizaciju bespravno sagrađenih objekata Slika nije dostupna Priopćenje Ministartsva Počelo uklanjanje bespravno izgrađenih objekata na Pagu i Cresu

Naime, po riječima jednog od vlasnika objekata Zlatka Šimeka kuće za koje je izdano rješenje o uklanjanju izgrađene su od 2002. do 2003. i udaljene su četiri kilometra od morskog pojasa.

"Vlasnici, većinom hrvatski državljani i branitelji, rješenje o
uklanjanju primili su 19. rujna s naredbom rušenja u roku od pet dana. Stoga smo podnijeli žalbu resornom Ministarstvu u kojoj tražimo jednogodišnju odgodu rušenja, nadajući se kako će u tom razdoblju biti donesen Općinski prostorni plan u koji bi bili uvrštene i naše građevine", naglasio je Šimek. Stoga se upitao što su radila državna tijela svih ovih godina osim što su im, kako je kazao, "lažno obećavala da će se sve to legalizirati i da će kuće ući u prostorni plan".

I dok su vlasnici tih građevina spremni platiti sve potrebne kazne, ali i učiniti sve kako im se ne bi srušile, glasnogovornica Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Kata Gojević u priopćenju navodi kako su svi ti objekti izvan građevnog područja, odnosno u zoni poljoprivredne namjene u kojoj je oduvijek gradnja bila zabranjena.

"Gradnja je bespravna, a bespravni objekti moraju se rušiti. Stoga bi najbolje bilo da vlasnici sami uklone svoje bespravne objekte", poručuje Gojević i dodaje kako se nastavlja inspekcijski postupak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene