Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporni kredit

Maras o Šegonu: Izvrsno, gospodin Linić se uvijek bori za transparentnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras nakon sjednice Nadzornog odbora HBOR-a dao je izjavu oko slučaja kredita Linićevog pomoćnika Branka Šegona.

"Nadzorni odbor HBOR-a dobiva izvještaj o odobrenim kreditima, znači za ovaj konretan kredit nadležna je Uprava HBOR-a, jer se radi o kreditu od pet milijuna eura. Znači svi krediti do 37 milijuna kuna su u nadležnosti Uprave HBOR-a i ona ih odobrava. Ona doduše podnosi izvješće o kreditima koji su odobreni Nadzornom odboru, ali sve relevantne činjenice utvrđuje i odobrava Uprava", rekao je ministar Maras.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Facta Vera pod istragom Policija nastavlja istragu o dodjeli kredita Šegonovoj tvrtki Slika nije dostupna Nema kaznenog djela Šegon: DORH je potvrdio da smo Linić i ja bili u pravu

Linić vjeruje svojem pomoćniku Branku Šegonu: 'Pridržavao se zakonske procedure'

Maras je komentirao i izjavu ministra financija Slavka Linića o tome kako vjeruje da je njegov pomoćnik Branko Šegon potupao u skladu sa zakonskim propisima. "Ja znam da se gospodin Linić uvijek bori za transparentnost, tako da kažem, izvrsno", rekao je Maras.

O samom kreditu u pitanju Maras ističe da je riječ o namjenskom trošenju proračunskog novca i kontrole u HBOR-u. "Od toga me neće niti ne može nitko odgovoriti, jer želim vidjeti gdje proračunske kune završavaju. Ja ću taj posao obaviti i naravno i izvijestiti one koji su obuhvaćeni kontrolom, a to je HBOR pa ako imamo nekih prigovora, reći ćemo što mislimo da treba drugačije raditi", rekao je Maras.

Naglasio je kako je HBOR u 20 godina kreditirao poduzetnike sa 120 milijardi kuna kredita te da mora biti podležna kontroli i ministarstava, jer se radi o javnom novcu. Ponovio je i kako on već neko vrijeme traži da te informacije budu javno dostupne.

"To mora biti javna istina, to mora biti ono što građani RH moraju znati", istaknuo je Maras.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene