Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Branko Šegon smatra, da ako nije bilo pogodovanja pri dodjeli kredita tvrtki njegovog sina, nije bilo niti sukoba interesa, kako to tvrdi premijer Milanović.


Bivši pomoćnik ministra financija Branko Šegon izjavio je danas da je zadovoljan odlukom Državnog odvjetništva koje je, zaključkom da pri dodjeli kredita HBOR-a tvrtki Facta Vera nije bilo elemenata kaznenog djela, tek potvrdilo ono na što je on ukazivao od početka.

Vezani članci Slika nije dostupna Krim policija češlja HBOR zbog Šegona! Slika nije dostupna Linić mora predočiti što sve Šegon radi u Ministarstvu financija!

'Smatram da je normalno to što se dogodilo, jer smo od samog početka i ja i bivši ministar Slavko Linić i predsjednik uprave HBOR-a isticali da nikakvih nepravilnosti niti pogodovanja nije bilo', izjavio je Šegon.

Dodao je da su u slučaju spornog kredita poštovana sva pravila i procedure. 'Pravila su u tom slučaju bila ista kao i svima drugima koji su se bilo kada natjecali za dobivanje kredita', zaključio je Šegon.

Na pitanje da prokomentira izjavu premijera Zorana Milanovića koji je kazao da u tom slučaju uopće nije ukazivao na nezakonitosti već sukob interesa Šegon je rekao da ne vidi o kojem je sukobu interesa riječ.

'Ako nije bilo pogodovanja, onda ne znam o čemu je riječ. Sve sam napravio prema propisima i svoje udjele u tvrtki prenio na odvjetnički ured. Ponavljam da nije bilo nikakvih utjecaja ili pogodovanja te da je sve obavljeno po proceduri', ponovio je Šegon.

Upitan hoće li nakon odluke koja mu ide u prilog tražiti povratak u Ministarstvo financija Šegon je rekao da on nema što tražiti u ekipi Zorana Milanovića. 'On je jasno rekao što misli i za mene je ta priča završena', kazao je Šegon.


Završena istraga DORH-a: Branko Šegon nije počinio kazneno djelo!

Šegon je s dužnosti pomoćnika ministra financija smijenjen početkom veljače, na traženje premijera Milanovića, iako je tadašnji ministar Linić tvrdio da nema razloga za Šegonovom smjenom. Kako je otkrio nakon što je i sam smijenjen Linić je nakon premijerova zahtjeva u vezi Šegona stavio mandat na raspolaganje, no Milanović to nije prihvatio, ali je krajem svibnja ipak zatražio da i Linić ode iz vlade.

U medijskim istupima premijer je, pozivajući se na visoke standarde svoje stranke, tvrdio da je Šegon koristio poziciju kako bi pomogao svojim poslovima. Iako je isticao da tu nije bilo nezakonja rekao je da nikome iz njegove Vlade takvo ponašanje nije palo napamet.

Mjesec dana nakon što je Šegon smijenjen Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa zaključilo je da je bio u sukobu interesa jer je kao suvlasnik u tvrtki Facta Vera dobio kredit od 31,4 milijuna kuna od HBOR-a zbog čega je kažnjen s 40 tisuća kuna.

Povjerenstvo je odlučilo slučaj proslijediti Državnom odvjetništvu, koje je danas objavilo da u tome nisu utvrdili elemente kaznenog djela. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook