Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Uprave "Večernjeg lista" Marjan Jurleka priopćio je večeras da "Večernji list" nije objavio intervju s Branimirom Glavašem, u posjed kojeg je došao, jer bi time, kako navodi, nedvojbeno prekršio više odredaba Zakona o medijima i Kaznenog zakona.


Jurleka u priopćenju ističe kako je odluku da se intervju ne objavi donio nakladnik samostalno na temelju pravne analize. Sve ostalo o toj odluci je nagađanje, dodao je.

Vezani članci Zoran Milanović, predsjednik RH Milanović nastavlja paljbu po HRT-u: ''Proizvodit ćete ljepšu stvarnost i prokazivat nepodobne sve dok je moć kod Plenkovića jer zato vas ima'' Jelena Pavičić Vukičević Jelena Pavičić Vukičević na Facebooku pokazala svoju kuhinju: "S obzirom na interes..."

- U 'Večernjem listu' uobičajena je procedura da se uredništvo povremeno savjetuje s nakladnikom o razini rizika nekog teksta. Kod tog napisa jednostavno je riječ o tekstu s previše pravnih rizika i izravnog kršenja zakona, kaže Jurleka.

Također navodi da "Večernji list" visoko drži do svoje odgovornosti prema čitateljskoj publici te vlastite vjerodostojnosti i neovisnosti, a da objavljivanjem tog teksta ne bi održali ni jednu od tih odgovornosti.

Jurleka naglašava i da nema političke institucije koja bi "Večernjem listu" mogla naložiti objavljivanje ili neobjavljivanje bilo kojeg teksta.

Saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić danas je optužio glavnog urednika "Večernjeg lista" Miljenka Manjkasa da je pod pritiskom premijera Ive Sanadera odbio u tom listu objaviti već napisan intervju s Branimirom Glavašom, a Manjkas je odbacio Drmićeve optužbe ustvrdivši da nikakvih pritisaka iz vlasti nije bilo.