Na zagrebačkoj burzi raste cijena dionica nekih Agrokorovih tvrtki. Ledu i Belju porasla je cijena, iako je povjerenik Ramljak rekao da dionice na kraju neće vrijediti ništa. U isto vrijeme, manjinski dioničari pokreću nove akcije protiv Agrokora i traže odštetu od 27 milijardi kuna.

Galerija


Oni koji dionice drže na skrbničkim računima Kreditne banke Zagreb putem banke traže od PIK-a Vinkovci, Vupika i Zvijezde sazivanje glavne skupštine dioničara kako bi postavili zahtjev za naknadu štete od 27 milijardi kuna prema Agrokoru - zbog izdanih jamstava.

Vezani članci Ivica Todorić (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Todorić u novoj objavi na blogu ima novu riječ za rad Ante Ramljaka - "KRIMINAL" Ivica Todorić (Screenshot You Tube) Ivica Todorić podnio novu kaznenu prijavu protiv Ante Ramljaka

„Kreditna banka Zagreb je u postupanju prema tvrtkama iz koncerna Agrokor izvršavala naloge klijenata, vlasnika dionica koji na skrbničkim računima imaju vrijednosne papire spomenutih
tvrtki. Kreditna banka Zagreb nije vlasnik dionica tvrtki iz koncerna Agrokor“, poručuju iz banke.

Todorić: "Prevarant Ramljak prodao je moju kuću"

Podržava ih i udruga manjinskih dioničara. Tvrde da uprava Ivice Todorića nije smjela natjerati pojedine tvrtke da koncernu daju jamstva veća od vrijednosti tih tvrtki te da povjerenik Ramljak treba osporiti sva ta jamstva ili neka koncern obešteti sve tvrtke koje su dale jamstva.

„Gdje bi tu bila korist za manjinske dioničare da se to dogodi što se sve traži? U tom trenutku se više nagodba ne može provesti kako je sad zamišljeno jer bi morali anticipirati manjinski dioničari u novom društvu ili bi morali biti isplaćeni“, kaže Miroslav Jeličić Purko, udruga manjinskih dioničara.

Povjerenik Ramljak manjinskim je dioničarima poručio da se zbog jamstava trebaju ljutiti na Ivicu Todorića, a ne na izvanrednu upravu. Todorić pak iz Londona u novom blogu o blokadi imovine proziva povjerenika.

"Eto, prevarant Ante Ramljak, prodao je, kako su tvrdili, moju, kuću u Medveji, a ne šalje mi novac! Poslao ga je, vjerojatno, Alix partnerima - treba im para, rasprodaju Agrokorovu imovinu odabranima", poručuje Todorić.

Odvjetnik njegova sina Ante kaže da će se žaliti na odluku suda o proširenju blokade imovine jer nije dokazana opasnost da bi njegov klijent svoju imovinu na neki način otuđio ili sakrio.

„Takve opasnosti sasvim sigurno nema jer je on, da podsjetim, još u veljači ove godine za zadnji kredit Sberbanka u iznosu od 100 milijuna eura garantirao cjelokupnom svojom imovinom“, kaže Fran Olujić, odvjetnik Ante Todorića.

Odvjetnici ne demantiraju prijenos imovine

U medijima su se pojavile informacije kako su Ljerka Puljić, Damir Kuštrak, te Olivio Discordia iz revizorske kuće Baker Tilly Hrvatska proteklih mjeseci prebacivali svoju imovinu na treće osobe kako bi je zaštitili od ovrhe. Njihovi odvjetnici zasad nisu demantirali informacije.

Odvjetnik Ivo Farčić ističe da DORH ima lijek i za ovakve pokušaje.

„Ukoliko bi pravni posao bio na određeni način sumnjiv državnom odvjetništvu ono uvijek može krenuti u pobijanje toga“, kžae Farčić.

Blokiran je račun i zagrebačkog državnog odvjetništva jer je na njemu novac koji su oduzeli okrivljenicima tijekom pretrage.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr