Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Još nije odrasla'

Mama se protivi želji djevojčice da sama oplovi svijet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Želju 13-godišnjakinje da sama oplovi svijet na čekanje je stavio nizozemski sud, a u subotu je i njezina majka izjavila da se protivi toj zamisli.

Dnevnik Volkskrant prenio je riječi Babs Muller koja kaže da njezina kći Laura Dekker ima sposobnosti da ostvari to putovanje, ali da ta tinejdžerica još nije dovoljno zrela da se nosi s psihološkim izazovom dvogodišnje samoće. ‘Da se mene pita, Laura ne bi išla’, rekla je majka. ‘Ona jedri kao luda, nije u tome problem’, rekal je. Ali Laura ‘još nije odrasla’. Ovo je prvi javni komentar majke, a mediji su dosad izvještavali da se ona ne protivi kćerinoj želji. Babs Muller rastavljena je od Laurina oca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobila bitku Tinejdžerica krenula na put oko svijeta Slika nije dostupna Je li otišla na put? Nestala djevojčica koja je željela jedrilicom obići svijet

>> Ostali bez djeteta jer su ga htjeli pustiti na put oko svijeta

Sud je prošli tjedan odlučio da Laura mora na dva mjeseca pod državnu skrb i imenovao je dječjeg psihologa koji će procijeniti je li Laura sposobna nositi se s opasnostima toga putovanja i mogućom štetom od izolacije tijekom tih formativnih godina. Majka je izrazila zabrinutost za sigurnost svoje kćeri u lukama zemalja u razvoju. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene