Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije na otvoreno pismo

Mali Vukovarci ipak će na izlet: Splitska učiteljica ponudila smještaj, županija prijevoz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objava na Facebooku profesorice hrvatskog jezika Lilijane Radobuljac, iz Tehničke škole Nikola Tesla u Vukovaru, proširila se društvenim mrežama i izazvala reakcije, ali i konkretna rješenja.

Naime, profesorica je u subotu napisala otvoreno pismo političkom vrhu u Hrvatskoj. Odlučila je skrenuti pozornost na činjenicu da brojni učenici hrvatskih škola posjećuju Vukovar i troškove tih izleta većinom se pokrivaju iz proračuna, dok učenici Vukovara nemaju mogućnost upoznati domovinu pod istim uvjetima.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

Na ovo je pismo inicijativom reagirala profesorica Ekonomske škole u Splitu Suzana Kačić Bartulović. Profesorica je samoinicijativno prihvatila osigurati smještaj vukovarskih učenika kod učenika njene škole, a predložila je da Splitsko-dalmatinska županija osigura prijevoz.

Župan Blaženko Boban je poziv prihvatio te će Splitsko-dalmatinska županija financirati prijevoz učenika, prenosi www.dalmacijadanas.hr. 

"Vidio sam da je profesorica Kačić Bartulović pokrenula inicijativu da Split primi djecu iz Vukovara, a da je problem prijevoza. Prihvatili smo financirati jedan do dva autobusa jer želimo da ova hvale vrijedna inicijativa ne propadne", rekao je župan.

Tako će zahvaljujući brzoj reakciji iz Splita, vukovarska djeca ipak otići na željeni izlet.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene