Vukovar (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)
Vukovar (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Objava na Facebooku profesorice hrvatskog jezika Lilijane Radobuljac, iz Tehničke škole Nikola Tesla u Vukovaru, proširila se društvenim mrežama i izazvala reakcije, ali i konkretna rješenja.


Naime, profesorica je u subotu napisala otvoreno pismo političkom vrhu u Hrvatskoj. Odlučila je skrenuti pozornost na činjenicu da brojni učenici hrvatskih škola posjećuju Vukovar i troškove tih izleta većinom se pokrivaju iz proračuna, dok učenici Vukovara nemaju mogućnost upoznati domovinu pod istim uvjetima.

Vezani članci Hitna pomoć, ilustracija Teška prometna nesreća u Vukovaru, poginula 34-godišnja vozačica Slivestrovo u Primoštenu - 2 Godina za kojom nitko neće žaliti: Slavlja su otkazana, ali dobrih želja ne nedostaje. Evo što si žele građani

Na ovo je pismo inicijativom reagirala profesorica Ekonomske škole u Splitu Suzana Kačić Bartulović. Profesorica je samoinicijativno prihvatila osigurati smještaj vukovarskih učenika kod učenika njene škole, a predložila je da Splitsko-dalmatinska županija osigura prijevoz.

Župan Blaženko Boban je poziv prihvatio te će Splitsko-dalmatinska županija financirati prijevoz učenika, prenosi www.dalmacijadanas.hr. 

"Vidio sam da je profesorica Kačić Bartulović pokrenula inicijativu da Split primi djecu iz Vukovara, a da je problem prijevoza. Prihvatili smo financirati jedan do dva autobusa jer želimo da ova hvale vrijedna inicijativa ne propadne", rekao je župan.

Tako će zahvaljujući brzoj reakciji iz Splita, vukovarska djeca ipak otići na željeni izlet.