Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vrhovni sud raspravlja o USKOK-ovoj žalbi na presudu u slučaju 'Mali maestro', u kojemu su bivši potpredsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Ivan Gotovac i poduzetnik Svjetlan Stanić oslobođeni optužbe za primanje i davanje mita te zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno poticanje na ta nedjela.


Javna sjednica počela je jutros u 8,30 sati, no vijeće Vrhovnog suda odluku će donijeti naknadno i o njoj pismeno izvijestiti stranke u postupku. USKOK-ova tužiteljica Sani Ljubičić na oslobađajuću se presudu iz veljače prošle godine žalila jer smatra da su na suđenju pred zagrebačkim Županijskim sudom dokazane sve tvrdnje iz optužnice.

Vezani članci Slika nije dostupna Maestro: Gotovac tvrdi da je Polančec sve znao Slika nije dostupna 'Mali maestro' idući tjedan na Vrhovnom sudu

Ivan Gotovac je prvostupanjskom presudom oslobođen optužbe da je zlouporabio položaj te od Stanića kao mito primio peku i plaćeno putovanje u Monte Carlo kako bi mu pogodovao u privatizaciji Dalmacijavina i splitskog hotela Bellevue. U obrazloženju sudske presude stajalo je kako je Gotovac, kao javni službenik, možda postupio neetično, ali ne i protuzakonito, te kako darovi koje je primio od Stanića nisu izašli iz okvira prijateljskog darivanja.

>> 'Mali maestro' idući tjedan na Vrhovnom sudu

Kao i u ostala dva postupka proizašla nakon policijsko-uskokove tajne akcije 'Maestro', optužnica je temeljena na tajnim snimkama optuženika. No, Gotovac i Stanić tijekom sudskog postupka rekli su kako su bili dugogodišnji prijatelji koji su međusobno razmjenjivali darove, a ne mito. (Hina)