Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mali Dino Trpčić izliječen od tumora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tumor kod Dine je potpuno nestao; izvrsne vijesti nakon povratka s liječenja u Münchenu, gdje je 7-godišnji Karlovčanin Dino Trpčić proveo više od šest mjeseci na zračenjima i kemoterapijama zbog tumora sjedne kosti i zdjelice.

'Dino je imao 32 zračenja, i to dva puta na dan, te 14 kemotarapija. Kontrolni pregledi su pokazali da je sve uništeno tako da su nas pustili kući, a za tri mjeseca, odnosno, u lipnju, idemo na kontrolu' , ispričala je Manuela Trpčić.

Pročitajte i ovo Provjereno: djevojka Barbara - 1 Ministar udario kontru "Ne mogu, ne mogu, teško mi je": Teška bolest potpuno im je promijenila život, a država ih je stavila pred nemoguć izbor Slika nije dostupna Neočekivani oporavci Misteriozna ozdravljenja: Možemo li natjerati tijelo da se samo liječi?

Kaže kako je najvažnije da prva godina dana prođe bez metastaza, a operacija bi mogla uslijediti za 10-ak godina. 

'Jedna operacija će sigurno biti nakon 10-ak godina jer posljedica zračenja je da će se ta noga slabije razvijati i bit će kraća do 7 centimetara, pa će se morati produživati. A ostalo.... sada je teško reći, sve će ići u hodu',  rekla je majka.

Dino će morati pripaziti na puno toga, ali na jesen će krenuti u školu i početi živjeti kao ostali sedmogodišnjaci. 

'Da, baš se danas idemo prijaviti u školu. No, Dino i dalje ne smije trčati, ne smije skakati, dobiti previše na težini jer je to sve opterećenje na tu kost koja je jako slaba. Znači, mora jako paziti, nema naglih pokreta... i dalje moramo biti jako oprezni',  napominje Manuela Trpčić.

U velikoj humanitarnoj akciji za liječenje Dine Trpčića prikupljeno je više od 100 tisuća eura, a njegova je mama još jednom zahvalila svima na pomoći. 

' Svima koji su nam pomogli da odemo van na liječnje, još jednom bismo se od srca zahvalili! Veliko, veliko hvala' ,poručila je Manuela Trpčić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene